SAV KASABASINDA PİS KOKULAR

Sav Kasabasında pis kokular

02 Temmuz 2021 Cuma 15:36

Isparta'da bir müteahhit, Sav Beldesi sınırları içerisinde olan 21 Bin m2 tarım arazisini ilgili kurumların onay vermesiyle ve belediyenin imara açma vaadiyle satın aldı. Daha sonra satın alınan arazi Haziran Ayı Sav Belediye Meclis Toplantısı'nda ek gündem maddesi olarak görüşüldü. Bu toplantıda konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Şakir İpekçi, söz konusu tarım arazisinin imara açılmasını belediye meclis üyelerine teklif etti.

İddiaya göre meclis üyeleri, bu bölgenin tarım arazisi olduğunu ve şahsa yönelik bir imara açma çalışması yapıldığını ve ilk kez böyle imar düzenlemesi teklifi geldiğini ve konunun detaylı bir şekilde araştırılma yapılmasını isteyerek bir sonraki meclis toplantısında değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

TEMMUZ AYINDA GÜNDEM MADDESİNDE YERİNİ ALDI

Öte yandan Sav Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı toplantısında görüşülmesi gereken maddeler arasında bu tarım arazisi de yerini aldı. Gündemde belirtilen o 3. madde ise şöyle: "1868 Nolu Parsel üzerine bağ, bahçe nizamlı konut amaçlı imar planının görüşülmesi" olarak görüşülecek.

SAV HALKI KİŞİYE ÖZEL İMAR ÇALIŞMASI İSTEMİYOR

Sav Kasabası'nda ise şahsa özel imar çalışması iddiası beldeyi karıştırdı. Vatandaşlar, şahsa özel imar çalışmasının yapılmasının beldeye zarar vereceğini ve şahsa özel bir menfaat sağlayacağını belirterek, satın alınan bölgede bir çok tarım arazisinin olduğunu, açılacaksa tamamen imara açılması gerektiğini belirttiler. Bu imar çalışmasından tüm Sav halkının yararlanmasını istediklerini ve yapılan çalışmanın ise hiç bir şekilde Sav halkına yönelik olmadığını kaydettiler.

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI ÖNCESİNDE NELER YAŞANDI?

Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda ek madde olarak gündeme gelen tarım arazisinin bir çok gerekçe gösterilerek reddedilmesi üzerine 1868 nolu parselin sahibi olan müteahhit ve ortakları, Sav Belediye Meclis üyeleriyle Temmuz Ayı'ndaki Meclis Toplantısı'nda imar planı talebinin olumlu sonuçlanması yönünde görüşme yaptıkları iddia edildi.

BU İŞİN ARKASINDA KİMLER VAR?

1868 nolu parseli satın alan Müteahhit ve ortakları ile arkasında kimler olduğunu ve kimlerin desteklediğini, hangi vaatlerde bulunduklarını yine Bomba 32 Haber Ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

DİĞER HABERLER