TARIMA VE HAYVANCILIĞA YÖNELİK YATIRIMLARA YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Tarıma ve hayvancılığa yönelik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği

26 Kasım 2021 Cuma 10:56

Tarım ve hayvancılık alanında üretim yapanlara önemli bir fırsat sağlanıyor. Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında 2 başlıkta 20 bin lira ile 3,5 milyon lira arasındaki projelere yüzde 50 hibe desteği sağlanacak. Ayrıntıları Tarım ve Ormancılık Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel anlattı.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik altyapı yatırımları başlıkları altında üreticilere yüzde 50 hibe desteği sağlanacak.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi kapsamında 250 bin liradan 3,5 milyon liraya kadar olan projelere hibe desteği sağlayacaklarını söyleyen Tarım ve Ormancılık Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, “bu başlıkta tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlara destek vereceğiz” dedi.

Kırsal yatırımları destekleme programı kapsamında iki üst başlıkta yatırım projelerine çıkmış durumdayız Tarım ve Orman bakanlığı sitesi üzerinden online olarak bu başvurular yapılmakta birinci üst başlığımızda tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programı kapsamında  250 bin liradan 3,5 milyon lira arasında yüzde 50 hibe destekli projelerimiz bulunmaktadır. Projelerin alt başlıklarına bakacak olursak da tarımsal üretime yönelik tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi, dondurulması gibi yatırımlar mevcut.    

Diğer taraftan 300 bin liraya kadar olan makine ve ekipmanlara destek sağlayacaklarını belirten Tarım ve Ormancılık Isparta İl Müdürü Adıgüzel, 20 bin ila 600 bin liraya kadar olan programda ise sera gibi sabit yatırımların destekleneceğini ifade etti. Adıgüzel, projelere son başvuru tarihlerini de açıkladı.

Kırsal alanda ekonomik alt yapı yatırımlarının desteklenmesi programı yine burada da iki iş planı öne çıkmakta bir tanesi 300 bin liraya kadar olan 3 tane alet ekipman ve makinelerin desteklenmesi programı bir diğer program ise 20 bin lira ile 600 bin lira arasındaki bir proje programı burada da yine sabit yatırımlar dediğimiz sera yatırımları, büyük baş, küçük baş, kanatlı işleme tesisleri gibi bu tesislerin kesimhaneleri gibi projeler bulunmakta ekonomik yatırım projelerimiz 21 Ocak itibariyle son bulmakta ekonomik alt yapı yarımları ise 17 Aralık itibariyle son başvuru tarihi olarak önümüze çıkmaktadır. 

DİĞER HABERLER