TUTUKLU SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Tutuklu sayısı 14'e yükseldi

18 Haziran 2016 Cumartesi 13:11

Isparta'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-Hüyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan üniversite öğrencisi 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Edinilen bilgiye göre, Isparta Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik başlattığı çalışma kapsamında gözaltına alınan üniversite öğrencisi 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan 6'sı tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 Tutuklu sayısı 14'e yükseldi

Siber Suçlarla ve Terörle Mücadele şube müdürlüklerinceekiplerinin ilde terör örgütüne yönelik son 4 günde gerçekleştirdiği operasyonlardagözaltına alınan 36 kişiden 14'ü tutuklanmış oldu. Önceki gün gözaltına alınanve ifade işlemleri tamamlanan 21 zanlıdan 8'i tutuklanmış, 13 kişi ise serbestbırakılmıştı.

 

Isparta ve Antalya'da dün düzenlenen operasyonda, sosyalmedya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan bir doktorun da bulunduğu 7 kişinin işlemleri devam ediyor.

DİĞER HABERLER