DOĞA KOLEJİ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

DOĞA KOLEJİ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

12 Eylül 2017 Salı 17:10

ISPARTA Doğa Koleji, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilkokul kademesinde de oldukça iddialı bir başlangıç yaptı. Doğa Koleji Genel Koordinatörü Kürşat Kunt, daha önce MEB’de sınıf öğretmenliği görevleri yapan ve Isparta’nın en iyi sınıf öğretmenleri arasında gösterilen Muammer ve Sibel Karabulut'un yeni eğitim yılında Doğa Koleji'nde olacaklarını duyurdu.

Ayrıca 1. Sınıf öğretmenleri Muammer ve Sibel Karabulut ile ilkokul müdürü Ali Önal yeni eğitim yılına az bir zaman kala, birinci sınıf öğrencilerine önemli açıklamalarda bulundular.

İlkokul Müdürü Ali ÖNAL, “4 yıllık deneyimimiz ile 2017-2018 eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Yeni eğitim yılının tüm öğrencilerimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Gerek öğretmenarkadaşlarımız gerek gerekse fiziki şartlarımızla yeni eğitim yılına hazırız” dedi.

İlkokul Öğretmeni Sibel KARABULUT“2017 2018 eğitim öğretim yılının tüm milletimize devletimize vatanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Başarılar dolu bir yıl geçirmeyi diliyorum. Doğa koleji olarak, bu hafta içinde 1.sınıflar ve ana sınıflarımız ile eğitim-öğretime başlamış bulunmaktayız. Ben, birinci sınıf öğretmeni olarak çocuklarımızı okula alıştırmaya çalışıyorum. Öğrencilerimizle, yaparak-yaşayarak, okulumuzun doğal imkanlarından faydalanarak iyi bir eğitim-öğretim sürecine başlamış bulunuyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılı, hayırlı bir eğitim yılı diliyorum” dedi.

Muhammet karabulut doğa koleji birinci sınıf öğreteni: 2017 2018 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Doğa Koleji olarak yeni eğitim yılına başladığımız şu günlerde, oldukça keyifli bir süreç yaşıyoruz. Çok uyumlu bir eğitim kadrosu ile çalışıyoruz. Bu kuvvetli kadro ile Isparta’mıza hizmetimize 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde DOĞA KOLEJİ’nde devam edeceğiz. İnşallah yeni başlayacağımız bu yılda 30 yıllık tecrübemizi aktararak, güzel bir yıl geçiririz. Temennimiz bu yönde.

SORU: Okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencileri ne gibi sorunlarla karşılaşabilir?

İlk başta tabiki okul korkusu, yeni ortam, yeni arkadaşlar..bu sıkıntıyı hemen hemen tüm çocuklarımız yaşamasa da, tedirginlikleri olabilir. Okulumuza başlayan çocuklarımızda ortamın sıcaklığı ve yaklaşımlarımız sebebi ile böyle sorunlar ile hiç karşılaşmadık. Böyle durumla karşılaşılınca da öğretmenimiz ile diyalog halinde, okul idaresi ve rehberlik servisi ile diyalog halinde olunup bu sorun derhal çözülmeli. Okulumuzda konuyla ilgili oldukça kabiliyetli arkadaşlarımız var. Gerek idari, gerekse rehberlik servisi olarak. Diyalog halinde olmak çok önemli, bu tür problemlerle karşılaşan velilerimize de öğretmen-rehberlik servisi-okul idaresi ile iş birliği yapılmasını öneriyorum.

SORU: 1.sınıf öğrencilerinin okulun ilk gününde ağlayan çocuklar görebiliyoruz? Bu durumun sebebi nedir? Benzer durumlarla karşılaşırsak ne yapmalıyız?

Şöyle olabilir, geçmişte okul ya da öğretmen hakkında anne babaların karşılaştığı olumsuz örneklemeler çocuklara anlatılmış olabilir. Özellikle büyük sınıf öğrencilerinin yaptığı şakalar gibi olumsuz durumların çocuklar tarafından duyulması, çocuk tarafından korku duygusunun oluşmasına sebep olabiliyor. Bu durum çocuklarımızı okuldan soğutabilir. Ayrıca, çocuklar yeni bir ortama giriyorlar. Anne ve babaların yaptığı en büyük hatalarında başında, çocukları kendilerine bağımlı yetiştiriyorlar. Tabiki bağımlı yetiştirilen çocukların, anne-babalarından uzaklaşması oldukça zor oluyor. Çocuklarımızı biraz daha özgür bıraksalar, bireysel olarak kendilerini gerçekleştirebilecek ortamlarla biraz daha karşılaştırsalar bu sorunların çoğu hiç yaşanmayacaktır.

DİĞER HABERLER