ISPARTADA ÖĞRENCİLER ADRES SİSTEMİNE GÖRE KAYIT ETTİRİLECEK İŞTE DETAYLAR

ISPARTADA ÖĞRENCİLER ADRES SİSTEMİNE GÖRE KAYIT ETTİRİLECEK İŞTE DETAYLAR

05 Temmuz 2017 Çarşamba 21:09

2017– 2018 eğitim öğretim yılı okul kayıtları 1 Temmuz itibariyle başladı. Bu kapsamda Isparta’da 3 bin 300 öğrenci eğitim hayatına atılacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Öğrencilerin nüfus adres sistemine göre okullara kayıt edileceğini söyledi.

2017 –2018 eğitim öğretim yılı okul kayıtları başladı.

Bu kapsamda Isparta’da 3 bin 300 öğrenci eğitim hayatına atılacak.

Ancak öğrenci kayıtları bu yıl adres sistemine göre yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, okulların yeni sistem için hazırlık yaptıklarını söyledi. Yaklaşık 3 bin 300 civarında öğrencimiz bu sene okul hayatına merhaba diyerek başlayacaklar, pazartesi günü bakanlığımız tarafından kayıt sistemi açıldı okullarımıza nüfus adres sistemine göre öğrencilerimizin isimleri sistemimize belirlendi şuanda da okullarımız bununla ilgili çalışmaları yapmakta ben bütün çocuklarımıza anne babalarına hayırlı olsun diyorum. Dedi. 

Adresler denetlenecek

Yeni kayıt olacak öğrencilerin adresleri kontrol edilecek

Isparta’daki her okulun kaliteli olduğunu ifade eden İl Müdürü Çöker, yeni kayıt yapılacak öğrencilerin adresleri Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde denetleneceğini vurguladı.

Isparta’da bütün okullarımız güzel kaliteyi genele yaymak istiyoruz, belli sosyo ekonomik sınıfın sanki çocukları belli bir yerde toplanmış gibi görüntü zaten eğitiminde ruhuna milli eğitiminde amacına anayasaya bir çok şeye aykırı gibi duruyor, bununla ilgili yaptığımız çalışma aslında biz var olan kanun yönetmelik hukuki işleri devletin emrettiği hukuki işleri yerine getiriyoruz. Yeni bir şey yapmıyoruz kendimiz de yeni bir uygulama ortaya koymuyoruz zaten devletimizin emrettiği olması gereken şeyleri yerine getiriyoruz çünkü küçük çocuklarda okul her zaman söylüyorum evine en yakın olun okuldur. Bununla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, yüzlerce kaçak kayıt, misafir öğrenci kaydı, iptal edildi. Şu anda da sistemde gördüğümüz öğrencileri biz hem nüfus tarafından hemde bizim kendi komisyonlarımız tarafından ve emniyetimiz tarafından denetleniyor dedi.   

DİĞER HABERLER