ISPARTALI ATİLA TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

ISPARTALI ATİLA TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

11 Eylül 2016 Pazar 13:45

Aslen Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nden olan YDÜ Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Atila Türk hayatını kaybetti.Nisan ayından beridir Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Doç. Dr. Atila Türk, bu sabah hayatını kaybetti.

Atila Türk’ün ölümü tüm sevenlerini yasa boğdu. 2000yılından beridir Kıbrıs’ta bulunan ve İletişim fakültesinde öğretim üyesiolarak görev alan Atila Türk’ün ölümünü duyan yüzlerce kişi sosyal medyaüzerinden üzüntülerini dile getirdiler. Esprili kişiliği, farklı ders metodlarıve öğrencilerine olan yakınlığı ile tanınıp, sevilen Atila Türk'ün ölümüsevenlerini üzdü.

67 yaşında hayata veda eden Atila Türk’ün cenazesi bugün İsmail Safa Cami’nde kılınacak ikindi namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedilecek.

Atila Türk’ün kendi sözleriyle kaleme aldığı otobiyografisi şu şekilde: “Üzümler toprağa, ben dünyaya düşmüşüz: 13 Eylül 1949. Baba:demiryolcu. An-ne: iki sülalenin de sultanı. Eğridir’de Zafer İlkokulu’nu,1960; Orta Okul’u, 1964; İsparta’da Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi FenBölümü’nü, 1968, birinciliklerle bi-bitirdi. Üniversite öncesinde, American Field Service, USA, Los Angeles-El Segan-do sınavı başarısı; ve Mardin-Nusaybin Merkez İlkokulu’nda öğretmenlik. Siyasal Bilgiler Fakültesi (İktisat ve Maliyebölümü) yıldız öğrencilerinden biri olarak Doktora'ya başladı. 1978. TarımSatış Kooperatifleri Birliği: Gülbirlik’te genel müdür yardımcısı iken,1978-1980, Almanya Federal Cumhuriyeti’ne göçüp ye-niden doktoraya başladı:1985. Frankfurt’ta Johan Wolfgang von Goethe Üniver-sitesi’nde bilimsel çalışmalarının ilk sonuçlarını Almanya’da sundu: 1- Paul Hin-demith: Hrıstiyan Avrupa Klasik Müziği’nin Türkiye’ye Taşıyıcısı ve Alman Poli-tikGöçmen-Sığınganlar üzerinden Örgütleyicisi: 1933-1945. 2- Frankfurt Üniversitesi’nde Belgelerini Sergileyerek Frankfurt’ta Türklerin ve TürkçeÖğ-renmenin Tarihleri: 1453-1953 üzerine ders-konferanslar verdi, kentalterna-tif gezileri ve söyleşiler düzenledi: 1989. Üç Uçak Dolusu Kitab, Belgeve Afişle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göçerek Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fa-kültesi’nde gö-reve başladığından beri, 2000, İletişim Fakültesi,Hukuk Fakültesi, Eğitim Fakül-tesi ve Spor Akademisi’nde, Lisans’ta: YaratıcıYazarlık, Sinema Tür-leri, İletişim Türkçesi, Toplumsal Bellek, Araştırma Metodolojisi, Müzik Sosyolojisi, Sinema Sos-Sosyolojisi, Sağlık Kurumları Sosyal Tarihi, Karşılaştırmalı Uygarlık Tarihi, Kıbrıs Kültür Tarihi gibi dersleri verdi. Türkiye ve KKTC’ye Karşılaştır-malı Kültür Tarihi Dersi’ni getirdi.Yüksek Lisans’ta: Çağdaş Sanat ve Kültür Sorunları, Türkiye Sinema Sosyolojisi, Osmanlı’da Kamuoyu, Dedikodu’nun Tarihi, Kıbrıs Kültür Tarihi dersleri veriyor. Kimi Derslerinin “Ders Notları” çoğaltılarak öğrencilerin istifa-desine sunulmuştur. Kitab Kültürünün Sınırları. Yeni En-formasyon ve Ko-münikasyon Teknolojisinin Kullanılma Tarihine Katkılar. Matbaanın Gizli Tarihi. Matbaa Arkeolojisi konulu doktora tezi, Yakın Doğu Üniversitesi’nde pekiyi dereceyle ve yayınlanmak üzere kabul edildi. 2004.

Türkiye’deki yayınlarından şunlar öne çıkıyor: Tarih veToplum, 1983’ten beri; Yeni Açılım, 1987; Virgül, 1990, Toplumsal Tarih, 1994;makaleler. Kitabları arasında: Aydınlık Fevkalade Gençlik Nüshası, 1976,Ankara, Odak Yayınları.

 

DİĞER HABERLER