ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ZAM TEPKİSİ

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ZAM TEPKİSİ

25 Eylül 2014 Perşembe 15:09

ISPARTA'DA bir grup üniversite öğrencisi, toplu ulaşım veözel yurtlar başta olmak üzere yapılan son zamlara tepki gösterdi."Bisikletini Al Sen De Gel" eylem düzenleyen öğrenciler şehir merkezinde ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tur attılar.

ISPARTA Belediye binası önünde toplanan öğrenciler adınakonuşan Ali Ufuk Özalp, sadece üniversitelileri değil, liseliler başta olmak üzere şehir içi ulaşım politikasından ve zamdan zarar gören herkesi sokağa,eylem için meydanlara bekliyoruz dedi. Özalp; " İlk hedefimiz zamların geri alınması olsa da tüm zamların son bulması ve ulaşım politikasınındeğiştirilmesi temel hedefimizdir. Isparta'da şehiriçi otobüs ücretlerine zam yapıldı. Öğrenciler için ulaşım fiyatı 25 YKR artarak Gülkartsız 1.75,Gülkartlı 1.25 oldu. Kiraya zam, elektriğe zam, ekmeğe zam, otobüse zam yapıldı. Isparta'nın öğrencileri olarak bu zamları kınıyoruz" diye konuştu.

 Isparta Belediy eBaşkanı Yusuf Ziya Günaydın'a 12 maddelik bir dilekçe sunacaklarını kaydeden Özalp, toplu taşımayı yoğun olarak kullanan, muadillerine oranla pahalı vekalitesi düşük hizmet alan öğrenciler olarak bir dahaki ihale ve Isparta Kent  Ulaşım Planı için önerilerimizi sunacağız. "Isparta'ya hizmet edenler behemahalfeyizyab olurlar, aksihareket edenler duçar-ı ızdırab olurlar." demiş ilkbelediye başkanımız Böcüzade Süleyman Sami Efendi. Biz Isparta'nın, geçmişini biliyor, geleceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından öğrencilerbisikletlerle kent merkezinde tur attı. Öğrenciler daha sonra şehir merkezine 4kilometrelik üniversiteye giderek eylemlerini sürdürdü. 

DİĞER HABERLER