ADD'DEN SÜPER KUPA FİNALİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ADD'den Süper kupa finali ile ilgili açıklama

30 Aralık 2023 Cumartesi 13:19

Süper kupa finali ile ilgili  Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı M.Sahil Derici açıklama yayınladı.

Cumhuriyetin 100. Yılında 29 Aralık 2023 tarihinde (Dün) Suudi Arabistan’dan birkaç milyon dolar alabilmek için Riyad’da oynanması planlanan süper kupa finali iptal edildi.

 Öncelikle bu ülkenin kurucu önderi ve ortak değeri olan Mustafa Kemal Atatürk’e karşı Suudi Arabistan yöneticilerin kabul edilemez davranışlarına karşılık iki güzide futbol kulübümüz Galatasaray ve Fenerbahçe’yi maça çıkmayarak verdikleri tepkiden dolayı başta yöneticileri olmak üzere tüm camialarını tebrik ediyoruz.

Suudi Arabistan’ı da Atatürk düşmanlığından dolayı kınıyoruz.

Bu maçın orada oynanma kararı baştan itibaren yanlıştı.

Neden yanlıştı;

Eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası olan süper kupa final maçında, iki Türk takımı arasında oynanacağı için maçın 1965 yılından beri olduğu gibi Türkiye’de oynanması gerekirdi. Neden başka ülke tercih edildi? Neden bu ülke Suudi Arabistan olarak belirlendi? Bu sorularımıza Türkiye Futbol Federasyonunun cevap vermesini bekliyoruz?

Suudi Arabistan’ın bu ülkenin milli değeri ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı davranışları bilinmesine rağmen para bulmak için Avrupa ve Ortadoğu’da kapı kapı dolaşan maliye bakanı borç bulamadığından dolayı mı bu ülke seçildi?

Bu ülke için canını hiçe sayarak şehit olan 12 vatan evladı için yas ilan etmeyenler, söz konusu Suudi Arabistan Kralı olunca yas ilan ettiklerine göre Suudi Arabistan’ı çok sevdikleri için mi maçın orada oynanmasına karar verdiler?

Unutmayalım ki Suudi Arabistan’ın kurulmasına vesile olan Arabistanlı Lawrance Türk düşmanı bir ajandı.

Kuruluş felsefesinde bizlere düşmanlık olan Suudi Arabistan Kral, Prens ve diğer yöneticileri ülkemize geldiklerinde bir Devlet protokolü olan Anıtkabir ziyaretini yapmazlar. Bunu biliyorduk ancak ATATÜRK POSTERLERİNE, MİLLİ MARŞIMIZA ve ATATÜRK İMZASINA bile tahammül edemediklerini de dün öğrenmiş olduk.

AKP hükümetine ve Türkiye Futbol Federasyonuna soruyoruz:

Birkaç milyon dolar için 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ile Yüzyılı aşkın süredir ezeli rekabetini sürdüren Galatasaray ve Fenerbahçe’yi bu hale düşürmeye ne hakkınız var?

Sizlere son sözümüz ise, düşmanlaştırma siyasetiniz yüzünden ezeli rekabeti 22 yıldır kavgalı bir hale getirseniz bile söz konusu Atatürk olduğunda birbirine kenetlenmiş iki camiayı karşınızda gördüğünüz gibi vatanını ve kurucu liderini seven bütün ülkeyi karşınızda göreceksiniz.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak yeniden Atatürk Cumhuriyeti diye haykırıyoruz.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER