BAĞ-KUR PRİM EŞİTLEMESİ İÇİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Bakan Kirişçi’den Bağ-Kur prim eşitlemesi için son dakika açıklaması!

19 Nisan 2023 Çarşamba 23:17

 

Son günlerde yapılan çalışmalar sonucunda 4A Bağ-Kur kapsamındaki çalışanlar için 9000 prim gününün SGK’lılar gibi 7200’e düşürülmesi gündeme gelmişti. Bu kapsamda prim eşitlemesi için çalışmaların başladığı ifade edilirken, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den son dakika açıklaması geldi.Üretici ve yetiştiricilerin 7200 prim günü ile erken emekliliğine ilişkin konuşan Bakan Kirişci, SGK’yı işaret ederek, “Biz kardeşlerimizin sözcüleri olmak zorundayız” dedi.BAKAN KİRİŞCİ’DEN 9.000 PRİM GÜNÜ AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin heyecanlandıran açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Üretici ve yetiştiricinin 9000 prim günü ile emekli olma durumu için Bakan Kirişci, “SGK ile ilgili bir konu. Biz kardeşlerimizin sözcüleri olmak zorundayız. Teknik bir konu olduğu için çok detaya giremiyorum” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİ VE YETİŞTİRİCİLERDEN ÇAĞRI

9000 prim günü ile emekli olabilen çiftçi ve hayvan yetiştiricileri de tıpkı 4A Bağ-Kur ve 4B SSK’lı gibi 7 bin 200 günde emekli olmayı talep ederken, primlerde eşitleme talep eden TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, “Çiftçilerimiz, emeklilik şartları bakımından 4/a kapsamında çalışanlar gibi 7200 günde emeklilik hakkına sahip olmaları sosyal adalet anlayışının da bir gereğidir” açıklamasında bulunmuştu. Yasanın ise Meclis’in yaz tatiline girmeden önce çıkarılması gerektiği vurgulandı.

DİĞER HABERLER