BAŞDEĞİRMEN, BORÇLANMA İÇİN YETKİ İSTEDİ

Başdeğirmen, borçlanma için yetki istedi

07 Kasım 2023 Salı 10:03

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen halen yapımı devam eden işlerin yılsonuna kadar tamamlanabilmesi için 140 milyon liraya ihtiyaç olduğunu belirterek meclisten borçlanma yetkisi istedi.

Halen yapımı devam eden Subay lojmanları yanındaki 400 araçlık otopark, Kirazlıtepe tesisi ve otoparkı ile Andık Deresi için gerekli paranın borçlanma yöntemiyle sağlanması için meclise önerge sunan Başkanın teklifi gündeme ilave madde olarak alındı. 
Başkan Şükrü Başdeğirmen meclis üyelerine konuya ilişkin yaptığı bilgilendirmede, 'Artan maliyetler karşısında daha önce belirlemiş olduğumuz kaynaklar maalesef giderleri karşılamadı. Katlı otopark için 90 milyon TL, Kirazlıtepe tesisi için 20 milyon TL, otoparkı için 10 milyon, Andık Deresi sosyal tesisi için 20 milyon lira olmak üzere toplam 140 milyon liraya ihtiyacımız var. Devletten son aylarda gelen ödeneklerde yaşanan kesintiler nedeniyle mali durumumuz bu giderleri karşılaşayamayacak durumda. O nedenle sizlerden daha önce olduğu gibi borçlanma için yetki istiyorum. Bu inşaatların bu yılın sonuna kadar tamamlanabilmesi için buna ihtiyacımız var' açıklamasında bulundu.
Gündeme 16. madde olarak eklenilmesi oybirliği ile kabul edildi ve gündem görüşülürken konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar verildi. Komisyon raporu Cuma günü yapılacak 2. birleşimde görüşülerek karara bağlanacak.

DİĞER HABERLER