GÖL VE GÖLETLERE 1 MİLYON ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

Göl ve göletlere 1 milyon adet sazan yavrusu bırakıldı

08 Ağustos 2023 Salı 14:28

Eğirdir Gölü ve göletlerde hem balık popülasyonunun devamını sağlamak hem de sportif balıkçılığın sürdürülebilirliği amacıyla yapılan balıklandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Tarım ve orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan balıklandırma programı kapsamında, Isparta sınırları dahilindeki su kaynaklarından balık takviyesine ihtiyaç duyulan yerlere 1 Milyon 23 Bin adet sazan balığı yavrusu (Cyprinus carpio) bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsünden temin edilen 1 Milyon  sazan balığı yavrusu  Eğirdir Gölünde, 23 Bin adedi ise Isparta'da bulunan diğer 7 gölette suyla buluşturuldu.

Balıklandırma programında amaç, su kaynaklarındaki balık stoklarının takviyesi,  yöre halkının beslenme alışkanlığında balığın sofralarda yer alması ve aynı zamanda vatandaşların sportif avcılıkla güzel vakit geçirmesini sağlamaktır.

Bu açıdan değerlendirildiğinde gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olan su kaynaklarının ve su ürünleri üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için balıkların üreme zamanında uygulanan av yasaklarına uyulmasıdır.

​ 

DİĞER HABERLER