ISPARTA'DA 50 İŞLETMEYE CEZA

ISPARTA Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, 2017 yılında 4427 işletmeye yönelik yapılan gıda denetimlerinde 50 işletme hakkında cezai işlem yapıldığını kaydetti.

26 Ocak 2018 Cuma 11:29

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, 2017 Gıda ve Yem Kontrol Hizmetleri denetimleri konusunda değerlendirmede bulundu. İl Müdürlüğü olarak bitki ve hayvan sağlığı, gıda ve yem güvenilirliğinin sağlanması, çevrenin korunması, tüketici sağlığı ve menfaatlerini koruma adına yıl boyunca denetimler yaptıklarını ifade eden Tuğrul, "Gıda işletmeleri denetimlerinin; ihracat kontrolü, riske dayalı (rutin) denetim, dilekçe, Bakanlık Alo 174 Gıda Hattı ve BİMER kanalıyla yapılan şikayetler ile İl Yıllık ve Bakanlık Gıda Kontrol Planı kapsamında yapılmaktadır" dedi.

OKUL KANTİNLERİ EN AZ 2 KEZ DENETLENİYOR

Faaliyet gösteren tüm gıda işletmelerinin riske dayalı denetim ve kontrollerinin Bakanlık talimatı gereği yılda en az bir kez yapıldığını anlatan Mehmet Tuğrul, "Et ve et ürünleri, süt işleme tesisleri, hazır yemek fabrikaları, yemekhane, lokanta gibi riski yüksek olan işletmelerin kontrolleri daha sık yapılmakta. Okullarda, ilgili kurumların katılımıyla kurulmuş olan komisyonca okul kantini, çay ocakları ve yemekhaneleri her sömestir döneminde en az bir kez olmak üzere yılda en az iki kez denetlenmekte" diye konuştu.

50 İŞLETMEYE CEZA

Mehmet Tuğrul, 2017 yılında Isparta'da faaliyet gösteren 4427 gıda işletmesine yönelik toplam 7634 denetim sonucunda 453 numune aldıklarını, gıda işletmelerinin tamamımın riske dayalı denetlediklerini, hiç denetlenmeyen işletme bulunmadığını söyledi. Denetim konusunda ülke genelinde dördüncü kez başarılı bir performans ortaya koyduklarını vurgulayan Tuğrul, "Yapılan denetim ve kontroller sonucunda, 5996 sayılı Kanuna aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 50 gıda işletmesine yasal işlem uyguladık" dedi.

Tüketicileri etiketsiz, ambalajsız ve açıkta satılan ürünleri almamaları, son tüketim tarihlerine dikkat etmeleri konusunda uyaran Tuğrul, karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 174 Gıda hattına veya dilekçe yoluyla İl/İlçe Müdürlüğüne bildirmelerini istedi.

 

DİĞER HABERLER