ISPARTA'DA BİR GARİP OLAY! DÜKKANIN ÖNÜNDEN HER GEÇTİĞİNDE...

Isparta'da bir garip olay! Dükkanın önünden her geçtiğinde...

25 Temmuz 2023 Salı 15:00

Isparta’da esnaf İshak Mertsoy, işyerinin önünde masa olarak kullandığı varilin ve sandalyenin aynı kişi tarafından yola fırlatılmasına tepki gösterdi. Şahsı kameralardan tespit ettiğini belirten Mertsoy, neden böyle bir şey yaptığını anlayamıyorum dedi.

Fatih Mahallesi’nde döner salonu işleten İshak Mertsoy, işyerinin önüne koyup masa olarak kullandığı varil ile sandalyenin kimliği belirsiz bir kişi tarafından zarar verilmesine tepki gösterdi. Polise başvuru yapmadığını belirten Mertsoy, şahsı kameralardan tespit ettiğini, aynı kişi olduğunu ve neden bu şekilde zarar verdiğini anlayamadığını söyledi.

NEDEN BÖYLE BİR ŞEY YAPTIĞINI ANLAMADIM

Mertsoy açıklamasında; “Yaklaşık 20-25 gün önce gece yarısı 03.00 sıralarında bir arkadaş fıçımı devirmiş ve yola yuvarlamış, fıçımızı hurdacılar bulmuş, aradan 10 gün geçtikten sonra tanıdığım bir hurdacı bana ulaştı ve fıçıyı bana geri getirdi. Daha sonra bu arkadaş tekrardan sandalyeyi yolun ortasına fırlatmış. Akşam dükkan sahibi aradı. Akşam dükkan kapalıydı ve ben uyuyordum. Kameradan baktığımda bu arkadaşın bunu yaptığını fark ettim. İlk yaptığında öğrencidir, alkollüdür dedim ve polise şikayet etmedim. Fakat 3 gün önce bu olay tekrar yaşanınca şok oldum. Arkadaşın bizimle derdi ne? Psikolojik bir problemlerimi var? Alkolün etkisi ile mi yapıyor? Anlamadım. Bu arkadaş başka esnafların dükkanlarına da zarar veriyor mu? Onu da bilmiyorum. Bizim çalıştığımız ortamda kimseyle şahsi bir sorunumuz yok. Bu arkadaşın neden böyle yaptığına halen daha anlam veremiyorum. Mahalle esnafına da gösterdim, böyle böyle bir durum var diyerek. Kamera görüntülerini aldım. Bu arkadaşın ne yapmaya çalıştığını halen daha anlamadım. Ben şahsı tanımıyorum. Her gün gece saat 02.00 ile 03.00 arasında buradan geçiyor, böyle hareketler yapıyor. Bizim dükkana karşı neden böyle bir şey yapıyor? Ona da anlam veremiyorum. Kimseyle şahsi ve farklı bir sorumuz yok. Neden böyle bir şey yaptığını anlamadım” diye konuştu.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEYİNCE FARK ETTİ

İlk önce varilin ve daha sonra sandalyenin yola atılmasına anlam veremediğini söyleyen İshak Mertsoy, güvenlik kamera görüntülerini izledikten sonra durumu fark ettiğini belirtti. Mertsoy; “Görüntüleri izleyince ilk önce şöyle düşündüm; Sabah geldik, dükkanı açtık. Öğleden sonra fark ettik. “Bir hurdacı çalmıştır” falan diye düşündük. Kamera görüntülerini izleğimde bu arkadaşın yaptığını fark ettim. Diğer esnaf arkadaşlardan da görüntüleri istedim. Görüntüleri birleştirdiğimde sandalyeyi fırlatan kişi ile aynı kişi olduğunu anladık. Şaşırdık gerçekten, neden böyle bir şey yaptığı merak ettim. Emniyete şikayette bulunamadım çünkü arkadaş çok büyük bir zarar vermiyor ama neden böyle bir şey yapıyor? Küçük çaplı zararlar vermeye çalışıyor bizim dükkana, halen daha anlayabilmiş değilim”  

BİR PROBLEMİ VARSA KESİNLİKLE ÇÖZERİZ

Masasına ve sandalyesine zarar veren kişiye seslenen Mertsoy; “Güzel kardeşim biz sonuçta burada bir esnafız. Herhangi bir şahsi sorunun varsa, çık gel çözelim. Şimdiye kadar hiç kimseyle şahsi bir problemimiz olmadı. Benim ya da çalışanlarımla herhangi bir problemi varsa kesinlikle çözeriz. Buyur gel kardeşim, başımızın üstünde yerin var. Şikayetçi olmamamızın sebebi, arkadaş öğrenci gibi geliyor. İlerleyen zamanlarda sıkıntı olmasın diye şikayetçi olmadım. Bunlar suç yani, ileride siciline işlenmesin. Ben seni düşündüğümden şikayet etmiyorum.  Sonuçta benim müşterilerimin geneli öğrenci ve hepsiyle abi kardeş gibiyiz. Dostluğumuz var. Seninle de ortak arkadaşlarımız olduğuna inanıyorum. Belki de müşterimizsindir. Senden ricam buyur gel kardeşim, herhangi bir şahsi sıkıntın varsa buyur gel çözelim. Çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok. Bu işletmeye zarar vererek, bu işletmeden kaç kişi ekmek yiyor. Bizim işletmemize veya farklı işletmelere bu şekilde zarar vererek olmaz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER