ISPARTA 1. GASTRONOMİ FUARI BAŞLADI

Isparta 1. Gastronomi Fuarı başladı

23 Kasım 2023 Perşembe 15:32

ISPARTA 1. Gastronomi Fuarı Gökkubbe Fuar ve Sergi Salonu'nda açıldı.

Gastronomi ürünleri yanında, Isparta'nın turizm değerlerinin de tanıtılacağı ve üç gün sürecek olan fuarın açılışına Vali Aydın Baruş, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Metin Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra ITSO Başkanı Metin Çelik, Belediye Başkan Yarımcısı Uğur Büyükçulcu ve Vali Aydın Baruş birer konuşma yaparak Gastronomi ve Turizm Fuarı ile Isparta'nın değerlerinin tanıtımına sağlayacağı katkılardan söz ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği başta olmak üzere belediyeler, STK'lar ve özel kuruluşlar fuarda stant açarak kendilerine ait ürünleri sergiledi. Isparta'nın turizm değerlerinin de sergilendiği fuarda ayrıca karavan, prefabrik ev ve konteynerler de yerini aldı.

Isparta'nın Senirkent ilçesine özgü bamya, banak yemeği ve samsa tatlısı da fuarda tanıtıldı. Yörede yapılan çoğu düğünde ikram edilen yemeklerin fuarda hazırlanan mutfakta pişirilip, ziyaretçilere satışı yapıldı. Aşçı İsmail Petek, düğünlerde verilen bamya yemeğinin yazdan toplanan ve ipe çizilerek kurutulan bamyalardan yapıldığını ve ilçeye özgü bir yemek olduğunu kaydetti. İsmail Petek, dana arka butlarından yapılan banak yemeğinin kemik suyu ile haşlanarak pişirildiğini daha sonra küçük lokmalar halinde doğranan tırnak pide üzerine etin didilerek döşendiğini ve et suyu ile yumuşatılarak servis edildiğini anlattı. İsmail Petek, samsa tatlısının ise hamur içine ceviz içi konularak yağda kızartılarak soğutulduktan sonra servis edildiğini söyledi.









DİĞER HABERLER