İŞTE GÖLCÜK TABİAT PARKI PROJESİ

İşte Gölcük Tabiat Parkı Projesi

13 Mart 2024 Çarşamba 12:39

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, merakla beklenen yeni Gölcük Tabiat Parkı projesini tanıttı.

Isparta Belediyesi’ne kazandırılan Gölcük Tabiat Parkı yeni yüzüyle Ispartalılara hizmet verecek. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yeni projenin tüm detaylarını anlattı.

Vatandaşın bakımsızlığından, yüksek fiyatlarla girişinden şikayetçi olduğu Gülcük Tabiat Parkı’ Isparta Belediyesi’ne kazandırıldı. Hazırlanan projelerle Gölcük Tabiat Parkı yeniden düzenlenerek yaz mevsiminde hizmete sunulacak. Gölcük Tabiat Parkı’na Kır Düğün Salonu, Bisiklet Parkuru, Yürüyüş-Koşu Parkuru, Gözlem Kulesi, Seyir Alanı, Karavan Alanı, Orman Kütüphanesi, Piknik Alanları ve Büfe yapılacak.

İŞTE KALEM KALEM O PROJELER

Kır Düğün Salonu: Gölcük Tabiat Parkı’na göl manzaralı, sahne ve oturma alanlarıyla 700 metrekareden oluşan kır düğün salonu yapılacak. Ayrıca düğün salonunda çocuk oyun alanı ve kafeterya kısmı yer alacak.

Bisiklet Parkuru: Ormanın içinde göl manzaralı, güvenli ve kontrollü ortamda 5 kilometreden oluşan parkurda, vatandaşların eğlenceli ve sosyal etkileşim içerisinde olması hedeflendi. 

Yürüyüş ve Koşu Parkuru: Enerji ve motivasyon kaynağı olması hedeflenen parkur, 5 kilometre uzunluğunda olacak.

Gözlem Kulesi ve Seyir Alanı: Tabiat parkı içerisine inşa edilecek olan gözlem kulesi 20 metre yüksekliğinde olacak. Vatandaşların, tabiat parkını tüm güzelliğiyle görmesi hedefleniyor.

Karavan alanı: Yeşilliklerle çevrili bölgeye konumlandırılan karavan alanı, 3 Bin metre karelik alandan oluşacak. 200 karavan kapasiteli, çocuk oyun alanları, piknik masaları ve ortak kullanım alanlarıyla ailelere tatil imkanı sunulacak.

Orman Kütüphanesi: 150 kişilik kapasiteye sahip Orman Kütüphanesi, Isparta’da bir ilk olacak. Orman Kütüphanesi’nde huzurlu bir ortamda, kuş cıvıltılarının arasında kitap okuyup dinlenilebilecek.

Piknik Alanı ve Büfe: İlk etapta 2 Bin metrekarelik alanda başlatılacak olan proje, Isparta’nın mesirelik yerlerine yeni bir alternatif olarak sunulacak.  Bölgede çocuk oyun alanları ve büfeler de yer alacak.

DİĞER HABERLER