KİRACISI İLE DAVALIK OLDU

Kiracısı ile davalık oldu

22 Ekim 2023 Pazar 12:08

HABER/ Ali Çevikbaş- Isparta Gülcü Mahallesi’nde yaşayan daire sahibi İsmail Çetin, kiracısının aylık 600 liraya oturduğunu ve zam yapmak istediğini söylediğini ancak kabul etmeyince davalık olduklarını söyledi. Ev sahibi ve kiracının bu tür olaylarla karşı karşıya kaldığını belirten Çetin, kira konusunu bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

Isparta’da her gün artan ev sahibi kiracı kavgasına dikkat çeken Çetin, her mahallenin belirli standartlarda kirası olmasıyla bu sorunun çözülebileceğini düşündüğünü söyledi. Çetin; “Ev sahibi kiracı kavgası Isparta’da aldı başını gidiyor. Her gün kiracı ev sahibini dövdü, ev sahibi kiracıyı dövdü gibi haberler oluyor. Bana kalırsa Isparta’da her mahallenin kirası belirli olmalıdır. Mesela Gülcü Mahallesi’nin kirası 5 Bin liradan fazla olmamalı. İstiklal Mahallesi’ndeki kiraların değeri 10 Bin liraysa 11 Bin liradan kiraya verilmesin. Mahallelerde kiralar belirli bir standartta getirilmelidir” dedi.

Kendi kiracısı ile de sorunları olduğunu belirten Çetin, 3+1 evi için 600 lira kira ödendiğini ve kirayı yüzde 25’ten fazla arttırmak istemediğinden dolayı arabulucuya başvurduğunu söyledi. Ev sahibi olarak mağdur olduğunu belirten Çetin, şu şekilde konuştu; “Ben Gülcü Mahallesi’nde 25 senedir ev sahibiyim. 3+1 dairem var. Kiracım aylık 600 lira kira ödüyor. Kiracım kirayı en fazla Bin lira yaparım diyor. Şimdi biz davalık olduk. Durumu çözmek için arabulucuya gittim. Sonrasında da bu iş mahkemeye taşınacak. Günümüz şartlarında 600 lira-Bin lira kira olması mümkün değil. Evden çıkmasını söylüyorum ama çıkmıyor. Yüzde 25’lik bir artış yapacağını söylüyor ama geçen seneden beri enflasyon ne halde görüyoruz. Bir ekmek kaç para oldu? Hal böyleyken 600 lira-Bin lira kiralık ev olmaz. Ev sahibi ile kiracı karşı karşıya kalıyor. Ben de emekli polisim ve kanun adamıyım. Bu işin hukuk çerçevesi içinde çözülmesini istiyorum ama olmuyor. İyice psikolojim bozuldu. Kavga etmedim hukuka başvurdum sonuç bekliyorum” dedi.

DİĞER HABERLER