KIZILAY KAN ALARMI VERİYOR

Kızılay kan alarmı veriyor

13 Nisan 2023 Perşembe 13:58

Yaşanan pandemiden sonra kan bağışlarındaki düşüş, Kahramanmaraş Merkezli deprem ve Ramazan ayının da gelmesi ile birlikte daha da azaldı.

Edinilen bilgiye göre, Isparta'da kan bağışlarının azalması sebebiyle, aciliyeti olmayan ameliyatlar ileri tarihe alınıyor. Kan stoklarının azalması kalp, kan ve kanser hastalıkları gibi hastalıklara sahip olanların hayatını kötü etkiliyor. Hem hastalar hem de acil kan ihtiyacı duyanlar için kan bağışının artması hayati önem arz ediyor.

Türk Kızılay, oruç zamanında vatandaşların iftar sonrası kan verebilmesi için kentimizde Kaymakkapı Meydanı'nda gece saat 23.00'e kadar kan alımı yapmaktadır. Gönüllü vatandaşların kan bağışı yapmaları, hastalar ve acil kan ihtiyacı olanlar için fayda sağlayacaktır.

AKDENİZ ANEMİSİ HASTALARINDAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI    

Isparta'da birçok Akdeniz Anemisi (Talesemi) hastası bulunuyor. Talesemi hastaları hayatları boyunca düzenli kan nakline ihtiyaç duyuyor. Bu nakiller ortalama her ay 1 kere yapılmalıdır. Kan bağışının azalması Talesemi hastaları için sorun teşkil ediyor.

Akdeniz Anemisi, genellikle Akdeniz bölgesinde görülen ve genetik faktörlerle sonraki nesillere geçebilen bir tür kansızlık hastalığıdır. Akdeniz anemisi olan kişiler, tüm hayatları boyunca düzenli kan nakline ihtiyaç duyar. Bu nakiller her ay tekrarlanmalıdır. Talesemi hastaları özellikle pandemiden sonra son 2 yıldır kan ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşamaktadır. Gönüllü vatandaşların düzenli olarak kan bağışlaması, bu sorunu ortadan kaldırır.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER