MECLİSTE 3,5 YIL SONRA İLK TARTIŞMA ÇIKTI

Mecliste 3,5 yıl sonra ilk tartışma çıktı

10 Aralık 2022 Cumartesi 19:42

Isparta Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirirken, toplantıda bir önceki Belediye Başkanı MHP’li Yusuf Ziya Günaydın döneminden yarım kalan Yeni Otogar alanının tamamlanması ve yeni güneş enerji santralleri kurulması için kredi kullanılmasına MHP grubu ret oyu verdi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu karara “Isparta’yla alakalı yatırımlara tavrınız belli oldu” diyerek tepki gösterdi.

Otogar için borçlanma yetkisi talebini içeren rapora MHP’lilerin şerh koyması mecliste sert tartışmaların çıkmasına neden oldu. Söz konusu rapor 21’e 7 oy çokluğu ile meclisten geçti.

Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan toplantıları yapılan toplantı ile sona erdi. Belediye Meclis salonunda Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda gündemin 6. Maddesinde yer alan; Şehirlerarası Otobüs Terminali İkmal İnşaatı yapım işinde kullanılmak üzere düşük faizli 95 milyon TL (KDV dahil) kredi kullanılması için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesinin görüşülmesi konusu ele alınarak karara bağlandı. Bu doğrultuda, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulcu okudu. Raporda; “Şehirlerarası Otobüs Terminali İkmal İnşaatı yapım işinde kullanılmak üzere düşük faizli 95 milyon TL (KDV dahil) kredi kullanılması için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e yetki verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.

RAPORA OĞUZHAN GÖKER ŞERH KOYDU

Komisyon Başkanı Uğur Büyükçulçu, söz konusu komisyon raporuna Komisyonun MHP’li Üyesi Oğuzhan Göker’in şerh koyduğunu söyledi.

MECLİSTE OTOGAR TARTIŞMASI

Komisyon raporuna Oğuzhan Göker’in şerh koymasına tepki gösteren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiklerinden bu yana önceki belediye yönetiminden kalan tüm projeleri tamamladıklarını belirterek, bunları ITKM ve Müze’nin tamamladıklarını, Otogar’ı ise bir yıl içinde bitireceklerini söyledi. Başdeğirmen; “Buna rağmen halen daha yaptığımız işlere şerh koyulmasına anlam veremiyorum” dedi. Başkan Başdeğirmen’in bu sözlerine üzerine MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, komisyon raporuna neden şerh koyduklarının gerekçelerini sıraladı. Tartışma daha da artarak devam etti ve yaklaşık yarım saat sonra bitti.

Mecliste yaşanan tartışma Isparta Belediye Meclisinin 31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana ilk defa bu kadar sert yaşandı. Zira, yaklaşık 3,5 yıldır bu kadar sert tartışmalara şahit olmamıştı. Ayrıca, tartışmanın yaşandığı partilerin Cumhur ittifakını oluşturan (Ak Parti – MHP) partiler arasında yaşanması ise dikkat çekti.

Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen daha sora Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan ve mecliste okunan raporu meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor MHP’lilerin ret, Ak Parti, CHP ve İYİ Partili üyelerin kabul oyu ile (21’e-7) oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçti.

 

DİĞER HABERLER