MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL

MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL

10 Eylül 2019 Salı 12:59

Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, Kaynaştırma öğrencisi olarak tanımlanan engelli öğrenciyi evinin yakınındaki okula değil, 5 KM ötedeki Cezaevi mevkiinde bulunan Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kaydettiler. Bu skandalın düzeltilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her öğrenci evinin en yakınındaki okula gidip eğitim görecek’ sözüne inat, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir skandala imza atıldı.

Öğrenci kaynaştırma programında yer alan engelli kız öğrenci adeta cezalandırıldı ve evinin 5 KM uzağında bulunan Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kaydedildi. Aile ve öğrenci perişan oldu. Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden Ü.G.G. isimli engelli kız öğrenciyi çevre yolunun alt kısmındaki Cezaevi mevkiinde bulunan TÜMAY ALİ YAVUZ Lisesine kaynaştırma öğrencisi olarak kaydeden Milli Eğitim ne yazık ki sınıfta kaldı.

NEDEN KOMİSYON KURDUNUZ?

Engelli Kaynaştırma Öğrencileri için özel bir komisyon kuran Milli Eğitim yetkilileri her öğrencinin talebi ve ikameti üzerine kayıt işlemleri yapması gerekiyorken, adı geçen kız öğrenci için bu uygulama tersten uygunladı. Karaağaç Mahallesi’ne en yakın lise olan Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için talepte bulunan Ü.G.G isimli engelli öğrencinin ailesi, çocuğun kaydının 5 KM ötedeki bir okula yapıldığını öğrenince hayal kırıklığına uğradı. Skandal ve acımasız bu uygulama hem engelli öğrenciyi hem de aileyi günlerdir perişan ediyor. Bu konu ile ilgili sorumluların derhal bulunup yetkililer tarafından gereğinin yapılmasını talep eden perişan aile okulların açılmasına rağmen kitapları dahi alamadıklarını belirttiler. Aile, Vali Ömer Seymenoğlu’ndan konu hakkında destek istediklerini dile getirdi.

 

DİĞER HABERLER