MUHTAR SEÇMENİNİN ADINA OY MU KULLANDI?

Muhtar seçmeninin adına oy mu kullandı?

03 Nisan 2024 Çarşamba 17:25

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Emre Mahallesi’nde mevcut muhtar olan ve tekrar aday olarak seçimleri kazanan Gürcan Suvay’ın seçim günü bir seçmenin yerine oy kullanırken yakalandığı iddia edildi. Oy kullandığı sandık başkanı tarafından hakkında tutanak tutulurken, mahallede diğer aday olan Fırat Yüksekçınar tarafından da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

31 Mart Pazar Günü yapılan muhtarlık seçimlerinde akıl almaz iddia ortaya atıldı. Kamile Gürkan İlköğretim Okulu’nda kurulan 1186 nolu sandıkta iddiaya göre, Emre Mahallesi Muhtarı olan ve tekrar aday olarak seçimi kazanan Gürcan Suvay’ın Ferman Kılınç isimli bir seçmenin nüfus kağıdını alarak kendisinin oy kullandığı iddia edildi. 1186 nolu sandık başkanı tarafından fark edilmesi üzerine tutanak tutuldu.

Sandık Başkanı Betül Akpınar imzalı tutulan tutanakta ise; “31 Mart 2024 Belediye Başkanlığı ve Mahalli seçimlerinde Muhtar Adayı Gürcan Suvay 1186 nolu sandıkta 270. Sıradaki Ferman Kılınç’ın kimlik ve seçmen kağıdıyla oy kullanmıştır. Ancak çıkışta imza isminin farklı olduğu fark edildiğinden imza attırılmamıştır. Seçim saati bitiminde rastgele bir oy verilerek imha edilmiştir” denildi.

Öte yandan yaşanan olay sonrası diğer muhtar adayı olan Fırat Yüksekçinar ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Yüksekçinar, seçime katılan mevcut muhtar ve adayı olan Gürcan Suvay’ın 1186 nolu sandıkta 270. Sırada bulunan Ferman Kılınç’ın kimliğini ve seçmen kağıdını kullanmak suretiyle oy kullandığı ve imza aşamasında kendi kimliğini ibraz etmesi üzerine sandık başkanı olan Betül Akpınar ve üye Ramazan Talay tarafından tutanak tutulduğunu kaydetti,

Yüksekçinar, hem Gürcan Suvay ve hem de Ferman Kılınç’tan şikayetçi olurken, başka sandıklarda da oy kullanmış olabileceğini düşündüğünü belirtti.

 

DİĞER HABERLER