RAKAMLARA BAKTIĞIMIZA ÜZÜCÜDÜR

Rakamlara baktığımıza üzücüdür

23 Kasım 2023 Perşembe 12:22

Isparta Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Tuğçe Demiralay, katıldığı bir televizyon programında çocuk istismarında kentin diğer illere göre iyi konumda olduğunu ancak rakamlara baktığımızda üzücü olduğunu dile getirdi.

Kanal 32 Televizyonu’nda yayınlanan “Isparta’da Ne Var Ne Yok?” programına katılan Avukat Tuğçe Demiralay, “Peki çocuk istismarı genel çerçevede baktığımız zaman Isparta nasıl?” sorusunda acı gerçeği açıkladı.

Avukat Demiralay cevabında; “Isparta bu noktada diğer illere göre daha iyi konumdadır. Rakamlara baktığımızda üzücüdür. Çünkü dedik ya hani, 1 çocuk bile çok fazladır.  Biz bazen onlarca çocukla karşılıyoruz. Çocuk İzlem Merkezleri ile Çocuk Savcılığı ile iletişim halindeyiz. Bazen oraya yansıyan olaylar ve orada duyduğumuz rakamlar gerçekten “Isparta’da bu beklenmez” dedirtiyor. Isparta zaten bir çocuğun yaşayabileceği en güvenli yerlerden biri ulaşım sorununun olmadığı, büyük bir şehir olmadığı, kafelerin daha denetlenebilir daha dertli toplu olduğu bir şehirde bile bunları yaşıyor olmak, özellikle taşra kesiminde yaşıyor olmak, bizim hala daha ulaşamadığımız çocuklar olduğunu gösteriyor” dedi.

DİĞER HABERLER