BUNLAR ELEŞTİRİYORSA GÜNAYDIN’IN MENZİLİ DOĞRU DEMEKTİR!

BUNLAR ELEŞTİRİYORSA GÜNAYDIN’IN MENZİLİ DOĞRU DEMEKTİR!

29 Ağustos 2016 Pazartesi 20:27

Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını bu yıl daha coşkulu kutlamak istiyordu. Bunun sebebi ise; hem Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da terör örgütüne karşı verilen mücadele hem de FETÖ örgütünün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi idi. Başkan Günaydın, Türkiye düşmanlarının,top yekun ülkemize saldırarak Türk halkını yılgınlık ve bezginliğe uğratmak istediklerini, milli bayramların milletin birlik ve beraberliğini sergilemesi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyor.

Fakat; ordumuzun Suriye topraklarında gerçekleştirdiği operasyonlardan sonra Belediyenin 29 Ağustos’ta yapmayı düşündüğü Zafer Bayramı kutlaması ileri bir tarihe ertelenmek zorunda kalındı. Isparta Valimiz Sayın Şehmus Günaydın beyefendinin de görüşleri alınarak, bu programın daha sonra gerçekleştirilmesine karar verildi.

Belediye Başkanı Sayın Günaydın geçen hafta düzenlediği 3 basın toplantısında da; millet olarak çalışıp üretmemiz gerektiğinin, ancak bu şekilde düşmanın üstesinden gelebileceğimizi belirtmişti. Bu yıl ki Zafer Bayramı kutlamaları da bu düsturla hazırlandı.Asıl zaferin bu ülkeye ve Türk insanına yapılmış yatırım olduğundan yola çıkılarak, 29 Ağustos’ta belediyenin biten projelerinin açılışı, yapımı devam eden ve yapılacak projelerinin de temelleri atılacaktı.

Açılışı yapılacak projeler arasında;toplamda 2 bin 750 araçlık 5 farklı otopark, Başkan beyin Gazilere tahsis ettiği Gaziler Parkı ve bölgenin en büyük uluslar arası fuar merkezi olan Gökkubbe gibi tesisler vardı. Temeli atılacak projelerde de; 200 dönüm üzerine yapılacak yeni otogar projesi, tamamen ahşaptan yapılan saat kulesi, bölgenin en büyük hayvan barınağı ve hayvan hastanesi ile bugün binlerce ziyaretçi çeken Etnografya Halı ve Kilim Müzesi’nin ek tesisleri vardı.Bu yukarıda saydıklarım Başkan Günaydın’ın sadece 29 ayda yaptığı çalışmalar. Bundan önce yapılan;

** Altyapıyı tamamen bitirmesi (Göreve geldiğinde, her yağmur yağışında en az 200 evi su basarken bugün hiçbir ev sular altında kalmıyor. Bunun sebebi ise bugüne kadar altyapıya yapılan yatırım),

 ** Isparta’yı kaliteli dayanıklı asfalt ile tanıştırması (Isparta tarihinde ilk defa 380 km’lik kalıcı, dayanıklı asfalta kavuştu. Tüm Türkiye’de adını duyuran Isparta’nın asfalt kalitesi herkesçe malum),

** Hükümet Isparta’dabir tek atölyeyi bile hizmete açmazken 3 ayrı fabrikayı faaliyete geçirmesi (BELMAŞ Bimsblok, Asfalt Fabrikası ve ISTEM ek tesisleri),

 ** 850 binden fazla ağacı toprakla buluşturması (Türkiye’de ilk defa Isparta’da kişi başına 4 ağaç düşüyor),

 ** Türkiye’nin ilk ve tek Halı-Kilim Müzesini açması,

 ** Belediyeye 191 tane sıfır km iş makinesi ve binek araç kazandırması,

 ** Kurduğu Oğuzata Dershanesi ile 10 bin ihtiyaç sahibi öğrenciyi üniversite imtihanlarına ücretsiz hazırlaması gibi bir çok hizmetini saymama herhalde gerek yok.

 ** KAFAYA BAK!

Başkan Günaydın, 1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında tamamen altyapı ve asfalt çalışmalarına ağırlık vermiş; bunlar büyük oranda tamamlanınca, şehir süsleme sanatına yönelmiş bir belediye başkanı. Bunun için de devamlı; “Ben altyapıyı yapmasaydım bugün yeraltı otoparklarını bile yapamazdım. Çünkü ilk yağmurda araçlar sular altında kalırdı. Bir şehrin altyapısını yapmadan üstünü altınla kaplasanız da fayda etmez”

Başkan Günaydın, 200 dönümlük dev otogar gibi, etnografya müzesine 300 metre daha ek tesis yapması, dev parklar inşa etmeye çalışması, Akdeniz bölgesinin en büyük hayvan barınağı gibi dev projelerin yanında, şehir süsleme sanatı çalışmaları çerçevesince çalışmalar da yapıyor.

Bu çalışmalar kapsamında; tamamen sanat eseri olan bazı heykeller de Mimar Sinan caddesi, Belediye İşhanı önü ve Gökkubbe gibi yerlere konuldu. Sanat bir milletin can damarıdır. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

Bu tamamen sanat eseri olan heykeller daha yerine koyulurken belli bir güruh hemen harekete geçti. Sosyal medya hesaplarında yaptıkları cahilce yorumlar beni hem güldürdü hem de endişeye sevk etti.

Bir zamanlar FETÖ televizyonda çıkınca ağlamaya duran, biz “bu adam hain”dediğimizde ellerinde onun kitapları ile savunmaya geçen, yakın akrabaları cemaat evlerinde ablalık yapan, Türkçe Olimpiyatları’nda en önde görünmek için yarışan bir zat-ı muhterem sosyal medya hesabından Isparta’da sanki hiç bir hizmet yapılmıyormuş da sadece heykellerle uğraşılıyormuş gibi akıl ve fikir yoksunu yorumlar yapıyor. Ne hizmetler yapıldığını bundan sonra da neler yapılacağının bir kısmını yukarıda saydım. Aslında bu yazdıklarımı o da biliyor da; onların gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar!

Hele birisi var ki kendisine Turizmci diyor, turizmden anladığını iddia ederek, bu şehre turist çekecek yatırımlara, sırf kendi siyasi görüşüne uygun olmadığı için eleştiriler getirebiliyor. Özkanlar Kavşağı’na yapılan 26 metrelik,tamamen el işçiliği, Isparta gülleri ile oyma sanatının sergilendiği saat kulesine “ne gerek var”, “ucube” diyebiliyor. Neymiş, kendisine danışılmamış. Belediye Başkanı; 14 oyma sanatı ustasının 15 aydır el emeği, göz nuru ile yaptığı toplamda 26 metre uzunluğundaki saat kulesi çalışmasına “ucube”diyebilen bu kafaya mı danışacak?

Yapılan heykelleri inceleyen herkes görecek ki; hepsi bünyesinde farklı anlamlar barındırıyor ve tamamı da Türk’ün özündeki simgeler. Mesela kurt;özgürlüğümüzün, Ergenekon’dan çıkışımızın simgesi. Mesela at; Türk’ün en değerli varlığı. Mesela çift başlı kartal; Selçuklu İmparatorluğunun simgesi.

Akıldan,mantıktan ve fikirden yoksun yorum yapanları çok iyi anlıyorum; çünkü onlar;sanattan anlamaz, barındırdığı anlamları idrak edemez, sırf kendi siyasi görüşüne uygun olmadığı için yorumlar yaparlar.

Son söz olarak şunu söyleyelim; Sayın Başkan Yusuf Ziya Günaydın, sizi eğer bu kafalar eleştiriyorsa siz doğru yoldasınız…

DİĞER HABERLER