ITKM ŞEHRİN KALBİ

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezinden düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM'nin Isparta'nın geleceğine cevap verecek bir merkez olacağını söyleyerek, "Burası Isparta'nın kalbidir" dedi.

01 Mayıs 2012 Salı 16:03
Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan ve yapımı hakkında bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın tamamlanma süreci hakkında bilgiler verdi. İnşaatın yapımına hız kazandırdıklarını söyleyen Günaydın, yılan hikayesine dönen inşaatımızın yapımına hızlı bir şekilde başladık dedi. İnşaat hakkında bilgiler veren Günaydın, "Isparta'nın yıllardır kanayan yarası olan ve yılan hikayesine dönen bu merkezimizi Ekim ayında halkımızın hizmetine açacağız. Kış ayının çetin geçmesiyle yavaşlayan inşaat yapımı yaz aylarının gelmesiyle hızlandı. Şuanda 98 işçiyle yapım çalışmaları devam ediyor. Kaba inşaatlar tamamlandıktan sonra ekipler ardı ardına çalışmaya başlayacak. Bu süreçte çalışma şartlarını biraz daha hızlandıracağız. Merkezimizin açılışını 2 süreçte gerçekleştirebilir. Uzun bir zamandan sonra Isparta'mıza bu merkezi kazandıracağız. Burası Isparta'nın kalbi olacak. Isparta'nın geleceğine hitap edecek olan bu merkezin yapımı yaza bitirilip işletmeler açılacak" dedi.
KOLAY YAPILABİLECEK BİR İNŞAAT DEĞİL
Isparta Ticaret ve Kültür Merkezinin yapım çalışmaları hakkında bilgi veren Kadıahmetoğulları Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Ünal, ITKM'nin 1400 konut büyüklüğünde olduğunu ve kolay yapılabilecek bir inşaat olmadığını söyledi.
ITKM'nin yapımı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Ünal, idari ve maddi hiçbir sıkıntının olmadığını söyleyerek yapım çalışmalarına son sürat devam edildiğini aktardı. Ünal, ITKM'nin 140 bin M2 bir alanda inşa edildiğini ve bunun da 1400 konut inşaat büyüklüğünde olduğunu söyledi. Böyle büyük bir merkezin yapımının kolay olmadığını söyleyen Ünal, "İnşaatın toplam proje değeri 80-85 milyon dolar civarında. Merkezin Haziran ayı sonuna doğru bir kısmının açılmasını planladık. Biz iki kademeli bir işletme düşünüyoruz. İlk etapta çarşının ana gövdesi haricinde 3 cepheye bakan bağımsız bölgelerin açılmasını planladık. Haziran aynından sonra da çarşının kiralamasını yapacağız. 2-3 ay içinde tamamını açmayı planlıyoruz. Merkezimiz Eylül-Ekim gibi tam teşekküllü bir şekilde halkın hizmetine açılacak. Bizim işi tamamlamamız konusunda hiçbir sıkıntı yok. Geç açılış olması perakende şirketlerin iç tasarımını tamamlaması için beklemekten kaynaklanıyor. Haziran sonu itibariyle merkezimizde bulunan dükkanlara talep toplanmaya başlanacak. Belediyeye ait şirketlerinde tek elden yönetilip kiralanmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Bunu belediye başkanımızla görüşüp istişare edeceğiz merkezimizde 470  tane bağımsız işyeri var. Buna karşılık olarak biz bu merkezde 250-300 arası marka olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER