BU SABAH 3 DALGA OPERASYONUNDAN RESMİ AÇIKLAMA

FETÖ Operasyonuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı resmi açıklama yaptı.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 15:46

FETÖ/PDY örgütüne yönelik operasyonların 3.sü bu sabah gerçekleştirildi. Operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Isparta Cumhuriye tBaşsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, operasyonla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:

 

"Isparta Cumhuriyet Başsavcılığımızca Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik olarak FETÖ/ PDY terörörgütünün Isparta ilinde ve Süleyman Demirel Üniversitesinde faaliyetlerini düzenlemek / örgütün yöneticiliğini yapmak, FETÖ/PDY üyesi olmak (3713 SayılıKanun ve TCK 314), 6415 sayılı terörizmin Finansmanının önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet etmek , Resmi Belgede Sahtecilik. İrtikap , Kişisel VerileriHukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek ve Yaymak , Özel Hayatın Gizliliğini İhlalEtmek ' suçları ile ilgili olarak yürütülmekte olan soruşturma kapsamında;

 

38 şüphelinin tutuklu bulunduğu ana soruşturmanın devamımahiyetinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca; 03.05.2016 tarihinde 10 şüphelihakkında; yasadışı Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) üyesi olınak, sahte olarak adlarına düzenlenmiş sertifika vebelgeleri Süleyman Demirel Üniversitesindeki kadrolarda işe girmek içinkullanmak suçlarından gözaltı kararı verilmiştir. 10 şüphelinin tamamıgözaltına alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca sorgulamalarına başlanılmıştır. 

DİĞER HABERLER