15 TEMMUZ İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ KURULDU

15 TEMMUZ İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ KURULDU

24 Ekim 2018 Çarşamba 17:43

Isparta’da kurulan 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği ilk Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Geçtiğimiz gün Isparta Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen kongrede birlik beraberlik ve 15 Temmuz ruhunun diri tutulması vurgulandı.

Genel Kurula başta AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz olmak üzere, siyasi parti temsilcileri, birçok STK ile bazı sendikaların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunumda yer alan kısa süreli 15 Temmuz adlı slayt gösterimi; Katılımcıları  O güne tekrar götürdü. Vali Şehmus Günaydın'dan ve Isparta'dan da kısa kısa kesitlerin bulunduğu slayt gösterimi herkese duygu dolu anlar yaşattı. Programda konuşan katılımcılar 15 Temmuz ruhunu vurgularken, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Tek liste halinde gerçekleşen Genel Kurulda başkanlığa Ramazan Çapan seçildi. Başkan Çapan yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un önemine vurgu yaparken  derneğin kuruluş amacı, faaliyet alanı ve gelecek hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kısa süre içerisinde ülke genelinde de teşkilatlanmayı hedeflediklerini belirten Çapan, 15 Temmuz’u Çanakkale ruhuyla birlikte yaşatacaklarını belirtirken 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız! dedi.

Çapan konuşmasında, İmam Hatipliler olarak manevi ve milli değerleri yaşamak, yaşatmak ve liyakatli nesiller yetiştirmek için AMEL-İ SADIK ilke ve kılavuzunu benimsediklerini, bu doğrultuda mücadele edeceklerini ifade ederken 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği’nin misyonunun diğer derneklerden farklı olduğunu söyledi. Derneğin kapısının maneviyat ve milli değerler üzerine düşünen, yaşayan herkese açık olduğunu sözlerine ekledi.

Programda söz alan AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise 15 Temmuz İmam Hatipliler Derneği’nin kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gökgöz, kendisinin de bir İmam Hatipli olduğunu söyleyerek,  gerekli her türlü desteği vereceğini de belirtti.

 

 

DİĞER HABERLER