20'Lİ YAŞLAR AKIMINA KATILANLAR DİKKAT!

20'li yaşlar akımına katılanlar dikkat!

08 Mayıs 2021 Cumartesi 00:18

Son günlerde sosyal medyada akım haline gelen "20'li yaşlar challenge" paylaşımlarına kısa sürede binlerce kişi dahil oldu.

Sosyal medyada milyonlarca paylaşımın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından  yüz ifadelerini kopyalayan bu gibi akımların, görsel veri işleme alanına zemin hazırladığını söyledi.

Sayan paylaşımda,

"Kişisel verileri ve yüz ifadelerini kopyalan bu gibi akımlar, görsel veri işleme alanına zemin hazırlıyor. Mümkün olduğunca dikkatli olmalıyız. Yapay zeka teknolojilerinin çözmeye çalıştığı sorunlardan biri de yaşlanmanın oluşturduğu yüzdeki değişikliklere karşı algoritmalara direnç kazandırmak. Kişinin şimdiki haliyle eski halinin değişiminden, yapay zeka algoritmalarını besleyecek istatistiki veriler oluşturuluyor. Aynı zamanda farklı uygulamalar ve cihazlardan paylaştığımız parmak izi ve yüz taraması gibi verilerimiz, genetik verilerimizi barındırıyor. Bu gibi hassas verilerin hangi sunucularda nasıl tutulduğu, yeterli güvenliğe sahip olup olmadığı tam bir kara kutu. Kişisel verilerimiz; bizi belirli veya belirlenebilir hale getiren, bizi tanımlayan ve bize ait olan bilgilerimiz. Bu sebeple kişisel verilerimizi korurken, özellikle de sosyal medyada paylaşırken daha hassas davranmalıyız."  dedi.

DİĞER HABERLER