23 HAZİRAN SONRASI ISPARTA

23 HAZİRAN SONRASI ISPARTA

12 Haziran 2019 Çarşamba 14:03

23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerine 10 gün kadar bir zaman kaldı. Partimiz Ak Parti, İstanbul seçimlerinde oyların çalınmaması ve ipi tekrar önde göğüslemek için sahada yoğun ve titiz çalışmalar yapmakta. Hiçbir ayrıntıyı atlamıyor. Bu nedenle ülkedeki tüm Ak Partililer de ülkenin her tarafından İstanbul'a gelerek kendi hemşerileri ile kucaklaşıp, seçimler için birlik ve beraberlik görüntüsü ortaya koyuyorlar.

Çünkü, 31 Mart seçimlerinde sandıklarda çalınan ve yine çalınmaya çalışılacak seçmen oylarının bu ülke için ne denli hayati öneme haiz olduğunun hepimiz farkındayız. Bu seçimin ehemmiyetini 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi tekrar iliklerimize kadar hissettik.

Çünkü bu milletin bilinçaltında geçmiş yıllardaki CHP iktidarlarının militarist baskılarla yaptığı zulümler hala taptaze. Baş örtüsü zulümlerini unutmadık. 28 Şubat'ta istifa etmek zorunda kalan hükümetler bir kabus gibi hala zihinlerimizde. Başörtülü olduğu için çocuğunun mezuniyet törenlerine alınmayan akrabalarımıza yapılanlar zulümler zihnimizde duruyor. CHP zihniyeti ve dindarlık karşıtı cephe hala dimdik ortada. Şekilcilik ve statükoculuk merkezli bu zihniyet hala siyaset arenasında. 17-25 Aralık ve Gezi olayları sevdalıları hala bu ülkede demokrasi nutukları atıyor. Bütün yapıp ettikleri ortada olmasına rağmen bu milletin unutkanlığından faydalanarak eski zamanların özlemi ile hala yanıp tutuşmaktalar.

Evet, İstanbul'da yenilenecek olan 23 Haziran seçimleri böylesine nazik bir seçim. Bu seçimler için İstanbul sokaklarına çıkmış olan muhafazakâr her insan, Ak Parti’nin kazanması bir yana, "aman CHP zihniyeti kazanmasın!" telaşı içindeler.

Bu seçimler, İstanbul'da yaşamayanları kağıt üstünde bağlamasa da, bu ülkede yaşayan hepimizi mecburen ilgilendirmektedir. Zira İstanbul Türkiye'dir. Türkiye İstanbul'dan başlamaktadır. Zira bu zihniyetin İstanbul’da görevde olduğu yıllarda İstanbul halkına yaşattığı çöp dağları, akmayan sular, İSKİ skandalı, Ergün GÖKNEL ve Feraye TANYOLAÇ, Nurettin SÖZEN ve klor yolsuzluğu diğer illerde yaşasak bile tüm ülkedeki orta yaş grubunun hala sohbet konuları arasındadır. Yarın Allah göstermesin bu zihniyetin seçimi kazanması durumunda İstanbullulara yaşatacağı muhtemel sıkıntılar birer korku filmi gibi vizyonda hala beklemekte.

İşte bu nedenlerle İstanbul seçimini tüm ülke adına kaybetmeme adına başta belediye başkanımız Şükrü BAŞDEĞİRMEN olmak üzere bu duygularla yola çıkan Ispartalı belediye başkanlarımız ve ekipleri de İstanbul sokaklarındalar. İstanbuldaki Ispartalı hemşerilerimizle görüşüp, konuşup, dertleşip kucaklaşarak seçim çalışmalarına destek oluyorlar. İstanbulun sancısına derman olmak adına semt semt çalışmalar yapıyorlar. Ne mutlu, çorbada bizim de bir tuzumuz olsun derdinde olan tüm hemşerilerimize.

Bugün Isparta'da 2. Ulusal Gül ve Kozmetik Ürünleri Fuarı var. Belediye başkanımız Şükrü beyin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan fuar tam dört gün sürecek. Asıl amacının Isparta gülünün ve gül ürünlerinin tanıtımı olacak fuar, yerli ve yabancı birçok misafiri ağırlayacak. Fuarımıza gelenler hem eğlenecek hem de satın alacakları gül ürünleri ile gül endüstrisine katkıda bulunacaklar.

Hizmete geldiği günden beri Isparta adına birçok hizmeti hayata geçiren Şükrü başkanımız partimizin felsefesi gereği dur durak bilmiyor. Bu şehir için her gün apayrı bir hizmet telaşı içinde. Haziran ayının başında, Binali YILDIRIM beye destek adına İstanbul'a giden Şükrü başkan, bu kez de ağabey belediye başkanı olarak ilçe ve belde belediye başkanı arkadaşlarımız ile yeniden İstanbul'dalar. Hepsini İstanbul seçim çalışması adına kutluyoruz ve tebrik ediyoruz.

1453 yılında gerçek ruhuna kavuşan, 1994 sonrası hizmet hamlemizle ruhunu yenileyen kutlu belde İstanbul bize atalarımızın mirasıdır. Bu İstanbul, CHP zihniyetine teslim edilmeyecek kadar kutlu müjdeye mazhar olmuş bir şehirdir. Benden söylemesi...

İsmail TANIŞMAN

DİĞER HABERLER