VEKALETLE KURBAN TANITIMI VE YAZ KUR’AN KURSLARI TOPLANTISI YAPILDI

Vekaletle Kurban Tanıtımı ve Yaz Kur’an Kursları Toplantısı Yapıldı

15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:36

“Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temalı 2024 yılı Vekaletle Kurban Kesimi Tanıtımı toplantısı gerçekleştirildi.

15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Isparta Müftülüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya DİB Müşaviri Rüştü İnan, İl Müftüsü Muharrem Biçer, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, murakıplar, vaizler ve din görevlileri katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan Vekaletle Kurban Kesimi Tanıtımın yapıldığı açılış konuşmasında Müftü Biçer; ‘Toplantının bilgilendirme, moral ve motivasyon toplantısı olduğunu ve bu yıl, birlik beraberlik içinde gayret gösterirsek geçen yıllara göre kurban bağış sayısının daha da artacağını ümit ediyorum. Aynı zamanda insanların kalplerine dokunulduğu, insanların ihtiyaçlarını gidermekle gönüllerin fethedildiği hatta kimi insanların hidayetine vesile olan bir hizmettir. Bu hayır organizasyonuna gönül veren, katkıda bulunan ve emeği geçen siz değerli gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Vekaletle Kurban Tanıtımını yapmak üzere kürsüye gelen DİB Müşaviri İnan ise, Türkiye Diyanet Vakfının Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yaptığı vekaletle kurban kesimi çalışmaları, geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Milletimizin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını da dile getiren İnan, 2024 yılında 145 ülkede kurban keseceklerini, bunun bir kardeşlik çalışması olduğunu, bu kurban kampanyasının fakirlerin, mazlumların ve muhtaçların gözyaşını dindirmek için yürütüldüğünü söyledi ve bu yıl gayretlerin artırılması gerektiğini vurguladı. Önümüzde yaz Kur’an kursları var. Yaz Kur’an Kurslarında görev alacaklara başarılar diliyorum’ ifadelerini kullandı.

Toplantı, İl Müftüsü Biçer’in tüm katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

 

DİĞER HABERLER