“SPORCU SAĞLIĞI" SDÜ'DE KONUŞULDU

“Sporcu Sağlığı" SDÜ'de Konuşuldu

30 Nisan 2024 Salı 17:04

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Sporcu Sağlığı Çalıştayı” düzenlendi. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sabriye Ercan, Doç. Dr. Mehtap Savran, akademik, idari personel, öğrenciler, milli sporcular, milli paralimpik sporcular, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Isparta İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Doç. Dr. Sabriye Ercan, spor ve sporcu sağlığının önemine değindi. “Isparta’da Spora ve Spor Yaralanmalarına Genel Bakı” ve “Spor Yaralanmalarının Önlenmesi ve Tedavisi için Eylem Planı’’ konularının ele alındığı çalıştayda, sorunlar ve ortak çözüm noktaları konusunda paydaşların görüşleri alındı.

Çalıştayda, üniversite sporcularının milli ve paralimpik milli sporcularının karşılaştığı problemler,  sporculara sezon öncesi performans testleri yapılması ve sporcuların takipleri, sporcuların yaralanma öncesi ve sonrasında paydaşlarca yapılabilecekler, sporcu ve antrenörlere "Sporda sağlık konusunda dikkat edilmesi gerekenler" içerikli eğitim düzenlenmesi, Isparta'da spora katılım konusunda halkı ve üniversite öğrencilerini teşvik edici aktivitelerin planlanması konuları konuşuldu.

DİĞER HABERLER