6'LI MASA TÜRK MİLLETİNDEN GELEN TALEP DOĞRULTUSUNDA OLUŞMUŞTUR

6'lı masa Türk Milletinden gelen talep doğrultusunda oluşmuştur

04 Ekim 2022 Salı 12:06

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, yaklaşan 2023 Haziran seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 6 siyasi parti liderinin bir araya geldiği masanın oluşumunu anlatan Milletvekili Cesur, 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının  henüz netleşmediğini  söyledi. Cesur, "Türk Milleti şundan emin olsun, kazanacak ve Türk milletinin sorunlarını giderecek bir adayın olacağına eminim" dedi.

İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, 2023 seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

6 siyasi parti liderinin bir araya geldiği masanın oluşumunu anlatan Milletvekili Cesur, iktidarın birçok konuda algı oluşturmaya çalıştığını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının henüz netleşmediğini belirten Milletvekili Cesur konuşmasında şu ifadeler yer verdi; " Bir algıyla bir yere oturtmaya çalışıldı. Ama biz İyi Parti kadroları ve Sayın Genel Başkanım Terör örgütleriyle ya da bunlarla PKK terör örgütüdür alçak bir terör örgütüdür demeyen hiçbir siyasi oluşumla yan yana gelemeyeceğimizi, bizi bebek katilleriyle yan yana olamayacağımızı her fırsatta hem resmi yollarla hem genel başkanımız tarafından dile getirdik. Oluşturulan bir takım algılarla İyi Parti'nin önüne getirilen engellilerle seçime girilmesi dahil bugüne kadar engelleri aşa aşa geldik. Bunlar vız gelir, tırıs gider. Hem altılı masaya hem İyi Parti'ye. Ama ben İyi Parti için tabii ki mükellefim konuşmakla. Sayın Genel Başkanımız ve 6 tane Siyasi Partinin Genel Başkanımızla beraber genel başkanları bir önemli başarıya imza attılar. Bu masaya oturmak bizim genel başkanımızın teklif ettiği memleket masasıdır bu.  Ve bu masanın oluşumu Türk milletinden gelen bir talep üzerine idi. Ve aslında masanın çalışmaları Türkiye'yi tekrar parlamenter sisteme, asıl tedaviye ulaştıracak olan anayasa çalışmalarıyla başladı. Bunu oluşturduk ve kamuoyuna biliyorsunuz paylaştık. Bundan sonra vatandaşın şöyle bir talebi oldu. Bu altılı masa ortak aday çıkarmalı. Bu altılı masa birtakım Türkiye'nin dağınık örgütlenmiş veya örgütlerin dağınıklığı nedeniyle olan önümüzdeki seçimlerdeki sıkıntıları gidermeli. Altılı masanın liderleri bunu gayet iyi bir şekilde başardılar, göğüslediler. Ve önlerine birtakım suni dışarılardan, içerilerden fark etmiyor, birtakım suni algılarla, ama emin olun algının körüklemesiyle ufacık bir kor varsa büyük ateşler falan oluşturacak şekilde Özel bu işe çaba sarf ederek iktidar kanadı tarafından sanki altılı masada bir sıkıntı varmış gibi bir algı Türk milletinin önüne konmaya çalışılıyor ama başarılı olamadı.

Şundan Türk milleti emin olsun aday halen belli değil, açıklanmadı elbette ve belli değil. Çünkü şundan emin olunsun, kazanacak ve vatandaşın talebi üzerine oluşturulacak bir adayın o masadan çıkacağından benim hiç şüphem yok. Çünkü gerek altılı masanın oluşma nedeni gerekse bizim İyi Parti'nin çalışma nedeni Genel Başkanı benim feragat etti dedi ki, ben Cumhurbaşkanı falan olmayacağım. Biz İyi Parti olarak Türkiye'yi çağrıya çözüme ulaştıracak her iyi şeyin içerisindeyiz. Altılı masada bunlardan bir tanesiydi. Biz İyi Parti olarak yolumuza, kendi örgütlerimizle kendi ilkelerimiz doğrultusun da devam ediyoruz. Ama altılı masayla olan bu oluşumda İyi Parti'nin payı tabii ki çok önemli. Ve burada benim Genel Başkanımın da çabası bu zamana kadar bunun gelmesi çok büyük. Bunun başarıya ulaşacağından hiç şüpheniz olmasın. Kimse bu konuda kaygıya kapılmasın." dedi.

DİĞER HABERLER