Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sedat Acar yaptığı açıklamada, memuriyet hayatının 27.yılını tamamladığını, Yalvaçta yaklaşık 10 yıldır ilçe müdürü olarak görev yaptığını kendisinin almış olduğu kararla ilçe müdürlüğü görevini 17.05 2012 tarihli Kaymakamlık makamına sunmuş olduğu dilekçesiyle bıraktığını açıkladı.
Acar, yapmış olduğu açıklamasında, “Yalvaç ilçesinde göreve başladıktan sonra ilçede, kasaba ve köylerde tarım ve hayvancılık üzerine projelerinin ve hedeflerinin olduğunu belirterek, bunların gerçekleşmesinde ilkönce altyapının hazırlandığını, merkez köy ve kasabalardan 2003 yılında örnek ve önder çiftçilerin seçildiğini, bunlarla birlikte diğer bir çok ildeki tarım ve hayvancılığının incelendiğini, diğer illerde, oranın çiftçileriyle beraber toplantılar yapıldığını diğer illerdeki gelişmiş tarım ve hayvancılığın ilçemizde de olması için pek çok değerlendirme, teknik gezi ve toplantıların yapıldığını, fuarların gezildiğine değinerek, ilçemizdeki bu konudaki avantajları nelerdir, eksik yönlerimiz ve dezavantajlarımız neler ve nasıl giderilir gibi konularda değerlendirmeler yaparak, gelişmiş illerdeki hayvancılık için, olmazsa olmazlardan birisi olan, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin köy ve kasabalarda kurulması için çok sayıda akşam toplantıların yapıldığını, nihayetinde kooperatifler kurulduktan sonra yapılan projeler ile çok sayıda süt soğutma tanklarının kurulduğunu, üretici birliklerinin kurulduğunu söyledi. Yine yapılan pek çok projeler sayesinde ilçemizin kayısı ve armut diyarı haline getirildiğini, birçok kooperatif üyelerine hatırı sayılı miktarda meyve fidanı ve gebe süt ineği dağıtıldığını söyledi.
İlçemiz gerek zirai yönden, gerekse hayvancılık yönünden Isparta genelinde en fazla potansiyele sahip bir ilçedir. Özellikle hayvancılık sektöründe 2002 yılında 10.400 adet olan büyükbaş hayvan sayımız bugün 25.000 adet olarak büyük bir potansiyele ulaşmıştır. Günlük süt üretimi miktarımız 140 tona yaklaşmıştır. İlçemizdeki tarım ve hayvancılığındaki olumlu gelişmelerde, İl özel idaresince uygulanan % 50 destekli projelerin önemi son derece fazladır. Uygulanan projeler sayesinde Kayısı üretimimiz 25.000 tonu bulmuş olup bölgedeki çiftçilerimizin başlıca geçim kaynağı olmuştur. Hoyran ovasında yaz aylarında bölgenin kayısı borsası oluşmaktadır. Birçok projenin uygulanmasında, mesai arkadaşlarımızın çiftçilerimizin muhtarlarımızın ve başkanlarımızın rolü son derece önemlidir. Bu süre zarfında İlçemizdeki tarım ve hayvancılığı devamlı ileriye taşımak ilçemizi tarım ve hayvancılıkta marka yapmak için mesai mefhumu gözetmeksizin mesai arkadaşlarımla beraber devamlı olarak çalıştık. Bugün itibariyle ilçemizde tarım ve hayvancılıkta projeler ve tarımsal desteklemeler yem bitkisi ekilişleriyle gelinen nokta son derece sevindirici bir konumdadır.
İlimiz ve ilçemiz ülkemize örnek bir model olmuştur. İlçemizdeki uygulanan projeler diğer il ve ilçelere örnek teşkil etmiştir. Proje uygulama ve gerçekleştirme bazında ilçe müdürlüğümüz ilimizde ilk sırada yer almaktadır. Son yıllarda ilçemizdeki örnek teşkil edecek modern tarım ve hayvancılık işletmelerini gezmek görmek için dışardan ziyarete gelen çiftçi sayısı oldukça fazladır.
Bu görev yaptığım sürede uygulanan projelerde desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl ve ilçe Müdürlerimize, İl genel meclisi üyelerimize, mesai arkadaşlarıma, Muhtarlarımıza, Tarımsal kalkınma ve sulama Kooperatif başkanlarımıza, çiftçilerimize, yetiştiricilerimize ve İlçemizin kıymetli basın mensuplarına teşekkür ederim. Ayrıca çiftçilerimizin ve üreticilerimizin 2012 yılında ve diğer yıllarında bol bereketli, kazançlı ve sağlıklı günler temenni eder herkese saygılarımı sunarım.”