ACİL SERVİSTE YENİ DÜZENLEME

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz hafta acil servislerle ilgili yeni düzenlemeler içeren bir genelge yayınladı. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan imzasıyla yayınlanan genelgede, acil servislerdeki yoğunluğu azaltacak güncellemelere yer verildi. Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir toplantı düzenleyerek, yeni düzenlemenin bugünden itibaren başladığını açıkladı.

04 Şubat 2018 Pazar 01:45

 

Genelgede, acil olmayan hastalar için yeni poliklinikler açılması, kısa müşahedelere zaman sınırlaması getirilmesi ve klinik hastaların acillere gelişinin engellenmesi gibi düzenlemeler yer aldı ve 63 hastanenin bu düzenlemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi istendi. Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir toplantı düzenleyerek, yeni sisteme bugünden itibaren geçildiğini duyurdu.

Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş, bugünden itibaren 16’sı İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde hasta sayısı binin üzerinde olan 63 hastanede ayakta hastalar için ‘uzamış vardiya poliklinikleri’nin saat 23.00’a kadar hizmet vereceğini açıkladı.

 

DİĞER HABERLER