AĞAÇ SANATINI FARKLI BİR BOYUTA TAŞIDI

ISPARTA'nın Sütçüler İlçesi Çandır Köyü'nde yaşayan Mustafa Şahinkaya, doğadan topladığı ağaç figürlerini işleyerek doğallığıyla oynamadan bir birinden farklı sehba ürünleri ortaya koyuyor. 

27 Eylül 2017 Çarşamba 16:26

41 yıl yurt dışında çalışıp emekli olduktan sonra memleketine geri dönen Mustafa Şahinkaya, 2 yıldır bölgedeki ormanlık alanlardan topladığı ağaç figürlerini işleyerek çeşitli ürünler ortaya çıkarıyor. Ağacın doğallığıyla oynamadan ürettiği ürünleri IYAŞ PARK AVM'de sergiye çıkardı. 
Sergilenen ürünlerde ise Osmanlı tuğrası, Aslanın oturmuş vaziyetteki hali, İnsansız Hava Aracı (drone) görüntüsü, örme masa ağaçtan (Altı Ardıç , üstü dokuma), hiç boya kullanılmadan 15 Temmuz Şehitler Anısına yapılan ve 246 parçadan üretilen Türk Bayrağı, Ağaç gövdesinden Sehba, Afganlı bir bayan figürü var. Tesbih üreterek başladığı bu işe baston ile devam etmiş ancak kendini geliştirdikçe ortaya farklı ürünlerde çıkaran Şahinkaya, hem sergiliyor, hem de satışa sunuyor.
Isparta'da ilk kez sehba sergisi açtığını söyleyen Şahinkaya, doğadan hazır buluyorum. Şekil veriyorum. Doğallığıyla oynamıyorum. İlk kez sehba sergisini açan benim. Müşteri olursa satıyorum. Şekil olarak çok bu ürünler çok değerlidir. Sadece üstlerine vernik atıyorum dedi.

DİĞER HABERLER