AK PARTİ'DEN EMEKLİLERE 4 BÜYÜK MÜJDE!

AK Parti'den emeklilere 4 büyük müjde!

28 Eylül 2015 Pazartesi 15:46

 1 Kasım genel seçimleri öncesi partilerin seçim vaatleriortaya çıktı. AK Parti'nin 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesindeemekliden memura, öğrenciden öğretmene, ev kadınından işadamına kadar toplumuntüm kesimlerini içeren müjdeler vereceği öğrenildi.

 

Merakla beklenen beyannamede, emeklilerin beklentilerinikarşılayacak pek çok düzenleme var. Emeklilerin gelirini artıracak, elinirahatlatacak düzenlemeler üzerinde hazırlıklar son aşamaya geldi.

ak-partiden-emeklilere-4-büyük-müjde.20150928094613.jpg

 

İşte yeni dönemde emeklileri bekleyen değişiklikler:

SEYYANEN ZAM

Bu yıl yapılan ekstra 100 liralık seyyanen zamdan tümemekliler yararlanacak. Temmuz'da, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden maaşı bin lirave altında olanlara 100 lira seyyanen zam verilmişti. Bin ile bin 100 liraarasındaki maaşlar da bin 100 liraya çıkarılmıştı. Ardından maaşınabakılmaksızın tüm memur emeklilerine bu ay ortalama 100 lira zam verildi. Seçimsonrası çıkarılacak yasa ile seyyanen zamdan yararlanmayan SSK ve Bağ-Kuremeklilerine de 100 liralık artış yansıtılacak. Bin ile bin 100 lira arasındaolan maaşlar bin 100 liraya tamamlanacak. Bin 100 lira ve üstünde olanlar da100 lira zam alacak. Bu şekilde 100 liralık seyyanen zamdan yararlanmayanemeklikalmayacağı gibi, bazı emekliler bu ekstra artıştan ikinci kezyararlanabilecek.

İNTİBAK

Gösterge esaslı sistemden gelişme hızından pay alınansisteme geçildi. Böylece gelişme hızından pay alamayan yaklaşık 1.9 milyonemeklinin intibakı düzenlendi. Yeni dönemde de emeklilikte gelir kaybının önünegeçilecek, maaşlarının düşmesi önlenecek.

MAAŞTAN KESİNTİ BİTİYOR

Ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılanSosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, Temmuz ödeme dönemi itibariyle yüzde15'ten 10'a çekildi. Şimdi bu kesintinin tamamen kaldırılması planlanıyor.Böylece çalışan emeklilerin eline geçen para, yüzde 10'luk kesintinin kalkmasısuretiyle artacak. Halen maaşı bin lira olan emeklinin eline ayda 900 lirageçiyor. Kesintinin kalkmasıyla bu emekli her ay bin lira alacak.

FAİZSİZ KREDİ

Takvim'in haberine göre, emeklilere faizsiz, geri ödemesikolay kredi verilecek. Edinilen bilgiye göre; kamu bankalarından verilecekkredinin ilk 1 yılı geri ödemesiz olacak. 1 yıl sonra başlayacak taksitler defaizsiz olacak ve uzun vadede kolay miktarlarla ödenecek.

DİĞER HABERLER