1 MAYIS'A DAVET

1 Mayıs'a davet

28 Nisan 2024 Pazar 16:59

Birleşik Kamu – İş - KESK- Bağımız Emekliler Sendikası- CHP- Atatürkçü Düşünce Derneği- Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması yapılacak.

Yapılan davet mesajında ise; “Bu davet bizim. Emek için, barış için, demokrasi için sömürüye, yoksulluğa ve adaletsizliğe karşı birlikte mücadele ve dayanışma günüdür. Emekçiler, emekliler, yoksullar, yok sayılanlar 1 Mayıs’ta sözüyle, iradesiyle ve coşkusuyla alanlarda olmaya devam ediyoruz.

İşçi sınıfının sadece kutlama değil aynı zamanda mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, bu yıl çalışan nüfusun ve 16 milyon EMEKLİ nin  içine itildiği ağır bir yoksulluk ve sefalet içerisinde karşılanmaktadır. Ülkede çalışan, emeğiyle değer üreten ve en temel insan hakkı olan insanca yaşamak EMEKLİ  kesimin açlığa mahkum edilmesi ezici bir çoğunluğu asgari ücrete ya da onun çok az bir miktar üzerine bir gelire sabitlenmiş, ay sonunu getirmek bir yana dursun günü kurtarmak için bile kendisinin ve ailesinin en temel ihtiyaçlarını kısar hale gelmiştir.

Avrupa’daki yaşıtları dünyayı gezen emeklilerimiz, ülkemizde ancak çalışarak ayakta durabilmektedir.

Kamu Emekçileri için de durum, tüm işçi sınıfının içinde bulunduğu gibi rezil bir haldedir. Ülke tarihinin emeğe dönük en ağır saldırılarının olduğu bu dönemde, Dünya genelinde milyonlarca işçinin, emekçinin bir araya geldiği, dayanışma ve mücadelenin en önemli günlerinden biri olan 1 Mayıs’ı uzun bir aradan sonra yeniden Isparta’da bütün demokrasi güçleri, emekçiler, emekliler ile birlikte kutlamanın onurunu yaşıyoruz

 1 Mayıs’ta haklı taleplerimizi alanlarda haykırmak için saat 11.00’de 6 Mart Kapalı Spor Salonu önünde buluşuyoruz ve saat 12.00 da kortej eşliğinde yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. İstasyon meydanında yapacağımız açıklamamız ardından halaylar ile günümüzü kutluyoruz. 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele demektir.  Emeklerimizi sömürenlere karşı omuz omuza mücadeleye sen de katıl birleşe birleşe kazanalım. Sen Yoksan Bir Eksiğiz.

Yaşasın Emekçilerin ve Emeklilerin birliği

Yaşasın onurlu güçlü sendika mücadelemiz

Yaşasın Birlik-Mücadele Dayanışma!

Yaşasın Emeğin onuru

Yaşasın 1 Mayıs!

Birleşik Kamu-İş- KESK- Bağımız Emekliler Sendikası- CHP- Atatürkçü Düşünce Derneği- Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği

DİĞER HABERLER