AK PARTİ Lİ ESKİ VEKİLLERE GÜN DOĞDU

AK PARTİ DE Milletvekili adayı belirlemede, önceki seçimde aday gösterilmediği halde küsmeyip çalışanlara öncelik verileceği kaydedildi.

19 Ocak 2015 Pazartesi 13:12

 

 Türkiye Gazetesi'ninhaberine göre, 7 Haziran genel seçimlerinde aday adayı rekoru kırması beklenenAK Parti, milletvekili adaylarını adeta kılı kırk yararak belirleyecek.

 

   Adaylarbelirlenirken öncelikle temayül yoklaması ve anketler dikkate alınacak.  'Paralel Yapı'yla bağlantısı olmayan,teşkilatlarda iyi çalışan, geçen seçimde aday adayı olup da adaygösterilmemesine rağmen küsmeyerek partiye desteğini sürdürenlere öncelikverilecek.  Yine, vekilliğe ara vermesinerağmen parti çalışmalarını gönülden destekleyen ve bölgesinde en çok çalışanlarda şanslı olacak. 

 

   Gazetenin haberinegöre, seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren partide seçim bildirgesi için deçalışmalar başladı. Başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı BeşirAtalay'ın yaptığı 12 kişilik strateji ekibi ile bu ekiple birlikte çalışanparti içinden ve dışından 50 uzman, seçim bildirgesi üzerinde çalışıyor.Bildirgede kullanılacak söylemler 4 ana başlıkta toplanacak. Bunlar “YeniTürkiye”, “Paralel Yapı'yla mücadele”, “yeni anayasa” ile “çözüm süreci” ve “terörlemücadele” olacak. Seçmenlere adeta birebir markaj uygulanacak. Hangi sandıktakaç kişi oy kullanacak ise o seçmenler seçimlerden önce teşkilat tarafındanziyaret edilecek.

  

   Öte yandan dahaönce AK partide Isparta milletvekili olan M.Emin Bilgiç, Sait Dilek ve H.KemalKurt, partinin il,ilçe kongrelerine katılmış, panrtiye küsmeden gerek yereldegerekse merkezde çalışmalarını sürdürmüştü.Yeni dönemdede Isparta’dan adayadayı olan eski vekillerinde yeni dönemde adaylık için kıyasıya mücadeleedeceklerine kesin gözle bakılıyor.

DİĞER HABERLER