AKDENİZ BÖLGESİNİN GÖZ BEBEĞİ

Isparta Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları konusunda da ileri teknolojiyi hastalarıyla buluşturuyor.

31 Aralık 2014 Çarşamba 12:09

Özellikle göz tansiyonu rahatsızlıklarında Göz Tomografisiiçin başka hastanelere sevk yapan Hastanesi artık teknolojinin son harikasıcihazlarla hastalarına şifa dağıtacak.

Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Özgür Uzun“Hastanemize gelen ışıkla göz tomografisi çeken bu cihaz sayesinde hiçbirhastamızı başka hastaneye göndermiyoruz” dedi.

Işıkla göz tomografisi çekebilen cihazı tanıtan DevletHastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Özgür Uzun “Göz sinirlerini ve görmenoktasını gibi bütün tabakaları değerlendirebiliyoruz. Kornea tabakası dahil bucihazla görebiliyoruz. Isparta için bu cihaz çok gerekliydi. Göz tansiyonu,sarı nokta hastalarının ve şeker hastalarının göze vurmuş takibinde ve tedaviyideğerlendirmekte ve karar vermekte tüm dünyada olduğu gibi Isparta’da da bucihaz kullanılacak.

Uzun “Hastanemize yapılan katkı ve yardımlarla cihazımızakavuşmuş olduk. Hastalarımız bu hizmete daha kolay ulaşabilecekler. Çok sayıdagöz tansiyonu ve şeker hastası var. Eskiden hastalarımızı başka hastanelere yönlendirmekzorunda kalıyorduk. Artık takip açısından başka hastanelere göndermek zorundakalmayacağız. Tanıyı koyduktan sonra lazer ile gerekli hastalarda argon lazerile tedavisini yapabiliyoruz. Son model anjiyo cihazımız var. Bu cihazlarlahastalarımızı büyük oranla hizmet verebiliyoruz” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER