ISPARTA’DA OTO YIKAMA ÜCRETLERİ 1 YILDA NE KADAR ARTTI?

Isparta’da oto yıkama ücretleri 1 yılda ne kadar arttı?

02 Mayıs 2024 Perşembe 12:42

Isparta’da 15 yıldır oto yıkama işi yapan Sabri Balıkçı, oto yıkama ücretlerinde 1 yılda yüzde yüz artış yaşandığını söyledi. 

Yaşanan artışlarından dolayı talebin azaldığını belirten Balıkçı, geçen yıl bu dönemlerde 1 otomobili 150 liraya yıkarken, bu sene 300 liraya yıkadığını söyledi. 

Balıkçı, vatandaşın akaryakıt istasyonlarında bulunan oto yıkama yerlerini tercih etmeye başladığını belirterek, açıklamasında; “Oto yıkama fiyatlarında 1 yılda yaklaşık yüzde yüze yakın artış yaşandı. Geçen yıl oto yıkama fiyatları 150 liradan başlıyordu, bu sene 300 liradan başlıyor. Otomobilin boyutuna göre yıkama fiyatında da artış yaşanıyor. Küçük otomobiller 300 lirayken, doblo gibi biraz daha büyük araçlar 350 liraya yıkanıyor. Transporter gibi daha da büyük araçları ise 400 liraya yıkıyoruz. Isparta’da bu fiyatlar aşağı yukarı benzerlik gösteriyor. Kira, su, temizlik malzemeleri, işçilik gibi kalemler, yıkama ücretlerine yansıyor. Fiyatlar artınca talep de azaldı. Önceden günde 15-20 otomobil yıkıyordum, şimdi 7-8 tane ancak yıkıyorum. Vatandaş benzinliklerdeki oto yıkama yerlerine gitmeye başladı. Bu da bizim işlerimizi etkiliyor” şeklinde konuştu. 

GÜNCEL OTO YIKAMA FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE 

Otomobil: 300 lira
Doblo ve benzeri hafif ticari araç: 350 lira
Transporter ve benzeri araç: 400 lira 
Minibüs ve benzeri araç: 500 lira

DİĞER HABERLER