ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TEKNİK GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

Orman Mühendisliği bölümü teknik gezilerine devam ediyor

23 Mayıs 2024 Perşembe 16:18

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Teknik Gezisi'nin 2. gününde ilk olarak Fethiye Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Sığla Ormanı ve Sığla Yağı Çıkarma Tesisi ziyaret edildi.

Köyceğiz Orman İşletme Müdür Yardımcısı Cengiz Cihan ve İşletme Şefleri Ramazan EVLİYAOĞLU ve Tuğran ERİK, öğrencilere arazide sığla ağacının biyoçeşitlilik açısından ne kadar önemli olduğunu ve ülke ekonomisine oldukça önemli katma değer sağladığını vurguladı.

Sığla yağının nasıl elde edildiğini ve tekniklerini anlattılar. Sığla Ormanının ardından Sığla Yağı Çıkarma Tesisi ziyaret edildi ve işleyiş hakkında detaylı bilgi verildi. Tesisten sonra Gökova Orman Fidanlığı'nda uygulamalar gerçekleştirildi.

Uygulamalar kapsamında Gökova Orman Fidanlık Müdür Yardımcısı Ayşe ÖYE ve Fidanlık Şefi Emine KEKLİK, öğrencilere fidan aşılama tekniklerini uygulamalı olarak gösterdiler. Aşılama tekniklerinin ardından fidanlıkta bulunan süs bitkileri yetiştirme seraları gezildi. Fidanlık ziyaretinin ardından Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan ormancılık açısından tarihi bir öneme sahip Belen Kahvesi'ne ziyaret gerçekleştirildi. Yatağan Orman İşletme Müdürü Beril ÖZTÜRK, Belen Kahvesi'nin hikayesini öğrencilere aktardı. Belen Kahvesi'nden sonra Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ula Yangın Merkezi ziyaret edildi.

DİĞER HABERLER