AYDIN MESELEYİ ÇÖZDÜ

SDÜ’de göreve gelen Genel Sekreter Vahdettin Aydın, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu döneminde başlayan ve yargı süreci devam eden üniversiteye AVM, yurt ve sosyal tesis sorununu yüklenci firma ile anlaşarak karşılıklı fesh etti.

11 Mart 2016 Cuma 22:02

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu döneminde üniversiteye AVM ve apart projesi belediye ile yüklenici firma arasında hukuk savaşına dönüşmüştü. Dönemin SDÜ yönetimince yıllı 69 bin lira kira bedeliyle 35 yıllığına özel bir firmaya kiralanan alanda çalışmalara başlamak isteyen yüklenici firma, Belediye Meclisi’nin onay vermemesi üzerine konu yargıya taşınmıştı. Davayı gören Isparta İdare Mahkemesi, belediye encümeninin kararıyla ilgili yürütmeyi durdurmuştu. Ancak Isparta Belediyesi, karara itiraz ederek bir üst mahkeme olan Antalya Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Belediye’nin itirazı Antalya İdare Mahkemesi’nce de reddedilince, dava Danıştay’a taşındı.

Yargı süreci devam eden AVM, yurt ve sosyal tesis sorunu Yeni Genel Sekreter Vahdettin Aydın  çözdü.  Yargı süreci devam eden bu sorunu yüklenici firma ile karşılıklı fesh ederek sonlandırdı ve üniversite ise rahat bir nefes aldı.

DİĞER HABERLER