BABA MESLEĞİNİ 8 YAŞINDAN BERİ DEVAM ETTİRİYOR

Baba mesleğini 8 yaşından beri devam ettiriyor

05 Haziran 2023 Pazartesi 11:18

Isparta'da yaşayan Mehmet Akif Kutlu, babası Mustafa Kutlu'dan devraldığı elektronik tamirciliği mesleğini 8 yaşından beri devam ettiriyor.

Elektronik dükkanında radyo tamiri, oto teyp, pikap, gramafon ve televizyon tamiri yapan Akif Kutlu, mesleğine eskisi kadar rağbet olmadığını, çırak yetişmediği ve firmaların kendi teknik servislerini açmaları sebebi ile işlerinin azaldığını söyledi. Ayrıca Kutlu, Isparta'da antika pikap, radyo, gramafon tamiri yapan tek dükkan olduklarını söyledi.

Akif Kutlu Açıklamarında; ''Mesleğimi babamdan aldım. Babam da küçüklüğünden beri radyo ve televizyon tamirciliği yapmaktadır. Şu an 78 yaşında olan babam ile birlikte dükkanda tamir işlerini gerçekleştiriyoruz. Mesleğimizin geleceği malesef yok. 53 yaşındayım ve oğlumu çırak olarak eğitmedim çünkü mesleğin geleceği yok, şu anda ise sanayide çalışıyor. Tanınmış firmaların açtığı teknik servisler, işlerimizin durgunlaşmasına yol açtı ayrıca eskisi kadar radyo kullanan da yok. Şu an kazancımızın çoğunu antika radyo, pikap, gramafon tamirinden elde ediyoruz. Isparta'da antika elektronik tamirciliği yapan tek dükkan biziz ve eski zamanlardaki kadar hareketlilik olmasa bir şekilde geçiniyoruz'' dedi.

(Ali Rıza Cesur)

 

DİĞER HABERLER