BACANAĞIM AMA OY VERMEYECEĞİM

Sosyolog AK Partili Doç. Dr. Suat Kolukırık, Ekmeleddin İhsanoğlu ile 'bacanak' olduğuna dikkat çekerek "ama benim desteğim sayın Başbakanımıza" dedi.

19 Haziran 2014 Perşembe 22:15

CHP ve MHP'nin desteklediği Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin değerlendirmeler devam ediyor. Kendisinin de Şarkikaraağaç'tan evli olduğunun altını çizen Suat Kolukınk, "Ekmeleddin bey benim bacanağım. Ben de Şarkikaraağaç'tan evliyim, o da. Ama benim oyum ve desteğim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a" dedi.

2011 seçimlerinde AK Parti'den Milletvekili adayı olan Doç. Dr. Suat Kolukınk, İhsanoğlu'nun partisinin tabanından oy almasının mükün olmadığını iddia etti. Kolukınk, şu açıklamalarda bulundu:

TANINIRLIK ÇOK ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanlığı konusuna ve adaylara karar verecek olan sandıktır, halktır. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun akademisyen olması, bilim adamı olmasının dışında kamuoyundaki tanınırlığının algı yönetiminde önemli olacağını düşünüyorum. Seçim sonucunda sandıktan ne çıkar bunu şu an göremeyiz. AK Parti adayını açıkladıktan sonra süreç daha belirgin hale gelecektir.

AK PARTİDEN OY ALMAK İÇİN TERCİH EDİLMİŞ BİR ADAY

Muhalefetin oy oranına baktığımızda yüzde 45 karşılığı var. AK Parti'den ol alabilmek için özelliği olan, kodlan olan adayın belirlendiğini söylemek mümkün değil. AK Parti tabanından oy alabileceğini düşenerek yapılmış bir tercih. Şahsi görüşüm AK Parti tabanından oy alamaz. Eğer herhangi bir terslik olmazsa başbakanımızın ilk turda cumhurbaşkanı seçileceğini, yaklaşık yüzde 60 oy alacağını tahmin ediyorum. AK Parti'yi bölemez. Tayyip beyin cumhurbaşkanlığı için doğru bir aday olduğunu düşünüyorum. Herşeyin bir ilki var. Ama konjektör bunu böyle dayattı. Aslında Türk halkı sandığa ve demokrasiye alışkın bir halk. Geçmişte pek çok seçim yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu olgunluğu gösterecektir. İlk kez cumhurbaşkanı seçiyor olmasının sıkıntısı olmayacaktır. Ben halkın cumhurbaşkanlığı seçimi noktasında hazır olduğunu, adı konmuş olmasa da başkanlık sürecine geçiş aşaması olarak değerlendireceğini, istikrardan yana tavır olacağını düşünüyorum.

DİĞER HABERLER