SON DAKİKA BAKA DESTEKLERİ YARGIYA TAŞINDI

SON DAKİKA BAKA DESTEKLERİ YARGIYA TAŞINDI

28 Şubat 2017 Salı 11:01

BAKA'da tutuklu bulunun 2 genel sekreter dönemini inceleyen İçişleri Bakanlığı Başmüfettişinin, FETÖ'cü şirketlere yapılan mali desteklerin geri istenmesi ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğu öğrenildi. 15 Temmuz'dan sonra daha da hızlanan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında çok sayıda kişinin tutuklandığı ve işine son verildiği Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda sular durulmuyor.

İçişleri Bakanlığı Baş müfettişi'nin halen FETÖ'den tutuklu bulunan 2 genel sekreter dönemiyle ilgili yapılan mali destekler, doğrudan faaliyet destekleri gibi teşvik programları ve kimlere verildiğine ilişkin incelemesini tamamladığı, dosyayı Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirdiği öğrenildi.

BAKA, 2011'den bu yana kar amacı güden kuruluşlar ya da karamacı gütmeyen kuruluşlar mali destek programı ile dernek ve sivil toplum örgütlerine yönelik doğrudan faaliyet desteklerinden faydalanan FETÖ ile irtibatlı şirketler ve sivil toplum örgütlerinden bu paraların geri iadesini isteyecek. İlgililer hakkında da yasal işlem başlatılacak. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkezi Isparta'da bulunan Antalya ve Burdur'a da kapsayan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda 2011 yılından bu yana verilen destekler İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen başmüfettiş tarafından incelendi. 3 aydır Isparta'da görev yapan İçişleri Bakanlığı müfettişi, karamacı güden kuruluşlar, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile doğrudan faaliyet desteği, teknek destek gibi mali programlardan faydalanan şirketler ile sivil toplum örgütlerini inceledi.

FETÖ ile irtibatlı şirketlere destekleme yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise şartları yerine getirip getirmediği didik didik arandı. Yapılan inceleme sonucunda belirlenen usulsüzlükler İçişleri Bakanlığı müfettişi tarafından Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. İçişleri Bakanlığı müfettişi, tespit edilen usulsüzlükler ve yanlışlıklarla ilgisi olanlar hakkında yasal işlem başlatılmasını talep etti. BAKA'nın üzerinde durduğu diğer bir konu ise, yapılan desteklerin geri istenmesi.

İçişleri Bakanlığı müfettişince usulsüz destekleme yapıldığı tespit edilen FETÖ ile irtibatlı şirketler ve sivil toplum örgütlerine yönelik dava açılması isteniyor. Bu dava kapsamında yapılan desteklerin geri ödenmesi talep edilecek. İçişleri Bakanlığı müfettişinin tespit ettiği yanlışlıklar arasında proje desteğine karar verecek jüri üyelerinin hep aynı kişilerden oluşması bulunuyor. BAKA yönetiminin mali destek programları değerlendirme sürecinde aynı kişileri jüri üyesi olarak belirlemesi yanlışlık olarak değerlendiriliyor. Yine tanıtım adı altında çok basit projelere desteklemeler yapıldığı öğrenildi.

Örneğin, Barla'da yapılacak helva-kabune ikramının tanıtım desteği adı altında desteklenmesi FETÖ'cü derneklere yönelik destek olduğu belirtiliyor.

DİĞER HABERLER