BAKİRELİK KONUSUNDA ÇARPICI SONUÇLAR ÇIKTI

Eğitim Bilimci Dr. Mevlüt Gündüz, evlilik üzerine yaptığı son araştırmada çarpıcı sonuçlar elde etti. Isparta yerelinde 55 erkek 129 bayan üzerinde yapılan araştırmada yeni nesil evliliği hafife alıyor. Diğer çarpıcı sonuç da bakir ve bakirelik konusunda oldu.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 15:06

İlimizin önemli bilim adamlarından olan Dr. Mevlüt Gündüz,yine dikkatleri üzerine çekecek bir araştırmaya imza attı. Değer eğitimi konusunda çalışan ve değer odaklı analizler yapan Gündüz, son araştırmasında evlilik müessesesini konu aldı. Yaşları 20 ila 40 arasında değişen 55 erkek ve 129 bayanla yaptığı araştırmada katılımcılara 15 soru soran Gündüz, Türk toplumunun hassas olduğu konuların gün geçtikçe kaybolmaya başladığını söyledi.

ERKEK VE KADINLARIN BAKİRLİK VE BAKİRELİĞE BAKIŞ AÇISI ÇOKFARKLI

Araştırmanın en önemli sorusunun ‘’Bakirlik-bakirelik sizce önemli midir?’’ olduğunu belirten Gündüz, erkek ve bayanlar arasındaki düşüncede ciddi fark olduğunu ifade etti. Evli erkelerin yüzde 93’ü bakireliği çok önemserken bu oranın bekâr erkeklerde yüzde 65’e gerilediğini bildiren Gündüz, ‘’Yani Türk erkeği evlenince namusu daha çok önemsiyor. Türk toplumunda namus bayanda arandığı için erkeğin evlilik öncesi geçmişine çok bakılmıyor.Kadının geçmişine çok bakılıyor. Erkeğin ise geleceğine çok bakılıyor. Yani evlilik öncesi erkeklerde bakirelik önemli değil’’ diye konuştu.

DİĞER HABERLER