BALAMAN'DAN MAHKEME BAŞKANINA ŞOK SÖZLER!

BALAMAN'DAN MAHKEME BAŞKANINA ŞOK SÖZLER!

17 Ocak 2015 Cumartesi 16:54

Eski Belediye Başkanı Haşan Balaman, 2 ayrı suçtan 3'er binTL para cezasına çarptırıldığı duruşmada Mahkeme Başkanı'nı AK Parti ve AKPartililere karşı 17 Aralık hesaplaşması içerisinde olmakla ve siyasidavranmakla suçladı.

 

 

Eski Belediye Başkanı Haşan Bala­man, o dönemin Belediyeencümeni Belediye görevlilerinin 2 ayrı suçtan yargılandığı 5. Asliye CezaMahkeme­sinde, Türkiye’deki yargı tartışmalarını yansıtan konuşmalar yaşandı.Daha önce beraat ettiği 2 ayrı dosyadan Yargıtay’ın bozma karan nedeniyleyeniden yargılanmasına başlanan Eski Belediye Başkanı Balaman, son duruşmadaMahkeme Hakimine şok sözler söyledi. Balaman, hakimi AK Partiye karşı 17 Aralıkoperasyonunun hesaplaşması içerisinde olmakla ve siyasi davranmakla suçladı.

 

Haşan Balaman, dönemin encümen üyeleri ve diğer belediyegörevlilerini mahkeme yolunu açan dosyanın 2 ayrı konusu bulunuyor. Balaman’ınbaşkanlığı döneminde Otogar’daki mescidi ihale yapmadan dönemin Meclis ÜyesiMustafa Gürman'a işgaliye karşı vermesi ile KPSS'yi kazanarak GiresunAdliyesi'nde memur olan dönemin Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir’in kızı AslıAydemir'e istila ediyor gibi resmi işlem yapılarak 6 bin TL tazminat ödenmesikonularında görevi kötüye kullanmaktan açılan dava, aslında 2010 yılında yerelmahkemede beraat ile sonuçlanmıştı. Ancak Yargıtay, yerel mahkemenin karanınbozarak dosyayı geri gönderdi.

 

Isparta 5.Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüşülmeyebaşlanan dosyayla ilgili karar 7 Ocak tarihinde yapılan son celsede verildi. EskiBelediye Başkanı Haşatı Balaman ve diğer ilgililer önce 6'şar ay hapis cezasınaçarptırıldı. Ancak Mahkeme daha sonra cezayı 3 bin’er TL adli para cezasınadönüştürdü.

 

Ancak Mahkemede dikkat çeken konu alınan ceza değil eskiBelediye Başkanı Haşan Balaman'ın Mahkeme Başkanına karşı söylediği sözler.İşle duruşma tutanaklarından dikkat çeken ifadeler:

 

"-Bu dava hukuki bir dava değil siyasi bir davadır. BenRabia Aslı Aydemir olayında Belediye Başkanı olarak emrim altında çalışanbinlerce işçiden birisi olan kişinin KPSS sınavını kazandığını bile­cek dunundadeğilim. Kaldı ki o tarihte iş hukuku yasalarına göre norm kadrosu fa­zlasıkişileri çalıştırdığı takdirde gelen ve denetleme yapan kişiler tarafından banave kurumuma zimmet çıkartılacağı söylenmişken o tarihte norm kadro fa­zlasıolan 7 kişi daha işten çıkarıp hakları olan kıdem ve ihbar tazminatlarınıödedim. Daha önce yine mahkemenizce bu defa işçileri işten çıkarıp haklarınıödemedim diye cezalandırılmış bulun­maklayım. Tüm bu sebeplerle Rabia olayındabenim bir kastım ve kuşunun olmadığı gibi ve idareyi zarara uğratmış değilim.

 

Diğer mescit olayında ise siz bilmezsiniz burası terkedilmiş izbe bir yer halinde idi. Ahırdan da kötü kul­lanılamaz nitelikte idi.Biz burayı ve otogarı tekrar yeniden düzenleyip yaşan­abilir hale getirdik. Odevirde atıl kalma­ması için söz konusu yeri çevredeki emsal dükkanlara uygunolarak kiraya verdik. Bilirkişi raporlarında da husus­ların hiç biri göz önünealınmamıştır. Biz idareyi zarara uğratmaktan çok kazançlı hale getirmişizdir.

 

-Bunlardan ayrı olarak ben bu davada siyasi bir düşünce ilehareket edildiğini düşünüyorum. Zira daha önceki yargıla­mamızda da benimhakkımda ceza ver­ilmesine rağmen ben hiçbir şekilde ne size ne mahkemeye karşıbir saygısızlıkta bulunmadım. Hatta siz bu konuda 4 ceza dairesinden bir üyeile görüştüğünüzü de söylediğiniz de ben hiç bir şey söylemedim. Ancakmahkemenizce bil­erek ya da bilmeyerek duruşma sırasında bana bağırdınız, bentoplum içerisinde yeri ve ağırlığı olan birisi olarak bu du­rumu kendimeyediremedim.

 

Yine bilerek ya da bilmeyerek daha önce 20l 3 yılında mevcutAK Parti ikti­darına karşı 17 Aralık’ta yapılan yargı op­erasyonundabulunulduğuna dair duruşmanın I7 Aralık'a bırakılması manidardır. Zira ben AKParti İsparta eski Belediye Başkanı ve AK Parti ku­rucu üyelerinden birisiyim.

 

Yine 17-25 Aralık tarihleri ile ilgili olarak CHP ilbaşkanına o dönemin Başbakanına karşı hakaret suçundan ilk celsede beraatkararı vermiş olmanız bende bir takım düşünceler oluşturmaya başladı. Banakarşı siyasi bir davranış içerisinde girdiğiniz hissi oluştu. Son za­manlardabana ve arkadaşlarıma karşı bu yönde sürekli olarak davranışlar görülmektedir.

 

Zaman Gazetesi muhabirlerine karşı 200tS yılında hakkımdaolmadığı halde mahkumiyet karan verilmesi de bu hususları açıkça ortayakoymaktadır. Atılı suçlamaları kabul etmiyorum."

DİĞER HABERLER