BARAJ SORUNUMUZ YOK

Hakların Demokratik Partisi Isparta Milletvekili 1. Sıra Adayı Hazni Aslan, 7 Haziran seçimleri öncesinde çalışmalarını anlattı. Aslan, toplumun ilgi ve alakasına baktığımız zaman baraj sorunumuz yok dedi.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 11:09

Isparta’da seçim çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Aslan, "Aslında ben inşaatta duvar ve sıva ustasıyım. Gündüzleri çoğu zaman işteyim ama akşam evleri geziyor halkla her yerde konuşmaya kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. 


Halkla temas etmek halkın sorunlarını dinlemek taleplerini almak aramızdaki iletişimi güçlendirmekle kalmayıp, halkın bizekarşı olan bakış açısını da değiştiriyoruz. doğrusunu söylemek gerekirse partimize yönelik büyük bir ilgi var ve bu bizi çok sevindiriyor" dedi.


7 Haziran seçimleri öncesinde Isparta'da anket çalışmaları yaptıklarını dile getiren Aslan; "Toplumun ilgi ve alakasına baktığımız zaman baraj sorunumuz yok. Türkiye halklarının bize dönük beklentilerine bile baktığımızda hatta basının yoğun işleyişi bile kamuoyunda oluşan HDP gerçeğiyle alakalı. Buradan baktığımızda uygulanan barajın artık aşıldığı ve Türkiye halklarının, siyasetçilerin barajı korumacı tavrını kendileri değiştirerek olayael koyduğunu söyleyebiliriz. Belki de en değerlisi de bu ‘’ halkın olaya elkoyması’’ Isparta yereline özgü klasik anket tarzı şeyler yapmadık ama büyük araştırma şirketleri ulusal televizyonlara çıkıp barajın aşıldığını hatta birsürprizin kapıda olduğunu söylüyorlar. 


Isparta’daki hedefiniz ise seçim sürecine başladığımızda oylarımızın alt limitini 20 bin olarak belirledik. Türkiye’deki mevcut siyasi atmosfer, ne olduğu belirsiz başkanlık söylemleri,yolsuzluk­ yoksulluk gerçeğini göz önüne bulundurduğunuzda ve partimizin baraj altında kalışının bunların devamının önünü açacağını düşündüğünüzde siz de bunun olası olabileceği sonucuna ulaşabileceksiniz. Bir de sokakta ‘’umudumuz sizde başkanlığı engelleyin’’ diyor halk. Tabii bunların bir çoğu ilk defa bize oy vereceklerini söylüyorlar. Bizim geleneksel olarak oy aldığımız kesimler var.


 Hem onlarla görüşüyor, klasik seçmen anlayışından çıkarıp seçim çalışmaları yapmalarının önünü açmaya çalışıyoruz. Hem de halkla yoğun bir temas kurma çabamız var. Aslında gördüğümüz ilgi ve alakanın morali bizi daha da ateşliyor. Ama hala ulaşamadığımız toplumsal kesimler var. Her yere gideceğiz kendimizi ve partimizi herkese götüreceğiz. Doğru anlatırsak bu 20 binlik alt limit artıp bir sürprizle sonuçlanabilir. Yine politika yapacağız. Isparta’da hedefimiz tabii ki milletvekili çıkarmak ama çıkaramazsak da alt limit olan 20 bin oydur. Hatta geçen hafta gelen bir gazeteci arkadaş bence sürpriz olabilir"diyerek olayı özetledi.

DİĞER HABERLER