BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN ISPARTA'DA MÜJDELER

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN ISPARTA'DA MÜJDELER

31 Aralık 2017 Pazar 15:43

AK Parti Isparta İl Başkanlığı'nın 6. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, yapılan yatırımları anlatarak müjde üstüne müjde verdi. Başbakan Yıldırım: Isparta gülü gibi gül insanlarına vatansever, milletini seven, bayrağını seven, güzel insanlarına hizmeti ibadet biliyor. Bu anlayışla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

2 BİN KİŞİLİK TOKİ MÜJDESİ

Başbakan Yıldırım, Isparta’ya 15 yılda 9 milyar TL yatırım ve destek sağladıklarını belirterek; "Helali hoş olsun Isparta! 2002’de 57 milyon dolar ihracat yapıyordu. Bugün Isparta 157 milyon dolar ihracat yapan bir il haline geldi. Okullarımıza binlerce tablet bilgisayar dağıttık. SDÜ’ye geliştirdik büyüttük. Bu arada tabi burası eski Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı yapan devlet adamı Süleyman Demirel’in memleketidir. Bu vesileyle Sayın Demirel’e de Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye’ye uzun müddet siyasi hayatına katkı sağlamış hizmet etmiş bir insandır Taş üstüne taş koyan herkesin başımız gözümüz üzerinde yeri vardır. Biz kadir kıymet bilen iktidarız. Hizmet eden kimse onun hizmetleri de anmak, takdir etmek konunda hiç cimrilik yapmayız. Isparta’da TOKİ marifetiyle yaklaşık 4 bin konut başladık, 3 bin 647’sini bitirdik. Geri kalanı da yakında bitiriyoruz. İşti ilk müjde az önce milletvekillerimizle de konuştum. TOKİ için 400 dönüm arazi ayarlandı. Dar gelirliler için 2 bin konut yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun, Isparta ilçelerinde spor salonları, gençlik merkezlerin açtık. Isparta’ya hizmet Ak parti iktidara gelince hızlandı. Sizler şahitsiniz yapımına AK Parti’den önce başlanan 3 sağlık tesisini de biz tamamladık. Sonra 4’ü yeni hastane olmak üzere birisi hastaneye ek bina biri de aile sağlık merkezi birinci basamak tesisi olmak üzere 13 sağlık tesisini tamamlayarak sizlerin hizmetine verdik. Yakın zamanda 5 sağlık tesisini daha hizmete kazandırıyoruz.  Isparta-Antalya-Burdur'a hitap edecek. Antalya, Isparta, Burdur ve Afyon'a hızlı tren yapacağız.

Darıderesi Barajı içme suyu isale hattıyla Isparta’nın 2027’ye kadar su problemi yok. Bunu halettik. Sulama projeleriyle toprakla suyu birleştirdik ve bu sayede 570 milyonluk zirai ekimden ilave hasılat elde ettik. 20 adet baraj ve gölet yaparak hizmete sunduk. İlimize 77 milyon ağaç diktik. Kim dikti Veysel Eroğlu. O da sizin komşunuz, Bazıları  diyor ki 77 milyon yok. İnanmayan saysın. İşin gücün yoksa say. Isparta’ya 7 adet bal ormanı kurduk Isparta bal üretiminde iddialı bir il haline geldi. Isparta’yı 2008’de doğalgazla buluşturduk. Çiftçilerimize 2002’de Isparta’da sadece 8 milyon TL destek verilirken şimdi 87 milyon TL tarım desteği veriliyor. Hükümetimiz döneminde 589 milyon TL nakit hibe tarım desteği verdik. Altyapısı yenilenmiş son teknolojide meyvecilik araştırma merkezi kurduk. Tabi bunlar yetmez. Daha yapacak çok işimiz var. Isparta 4 tarımsal, yani 46 bin 712 hektarlık alanı SİT alanı olarak koruma atına alacağız. Isparta’nı gül lavanta üretimini küresel pazarlara daha fazla ulaştırmak için çalışma yapıyoruz. Onu da Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi takip ediyor” dedi 

İKİ OSB DAHA KURULACAK

Göl Bilim Araştırmalar Merkezi’nin kurulacağını müjdeleyen Başbakan Yıldırım, “ Isparta’da mevcut üç OSB’de 638 hektar alanda 96 parselde 2460 çalışanımız var. Şimdi Isparta’ya iki tane daha OSB kuruyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. OSB demek iş demek, aş demek, ekmek kapısı demek. Böylece 8 bin kardeşimize daha iş aş imkanı sağlayacağız. Bunlar Isparta’ya yaptıklarımızın bir kısmı. Tamamın anlatmaz zaman yetmez. Vakit ilerledi. Ama , Isparta’yı  Antalya’ya bağlayacak Dereboğazı yolunu da hızlandıracağız. Böylece Antalya’ya kısadan gitme imkanınız olacak. Isparta seçimlerde tarih yazacak, büyük başarıya imza atacak. İşte Isparta bugün bunun müjdesini veriyoruz”  

 

 

DİĞER HABERLER