BAŞDEĞİRMEN'İN 100 GÜNÜ

BAŞDEĞİRMEN'İN 100 GÜNÜ

12 Temmuz 2019 Cuma 17:12

31 Mart seçimlerini kazanan Şükrü Başdeğirmen, 4 Nisan 2019 günü Isparta Belediye Başkanlığı görevini devralarak, göreve başladı.

Şeffaf belediyecilik sözü

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilk açıklamasında ‘herkesin belediye başkanıyım’ diyerek herkesi kucaklayan bir yönetim yaklaşımının mesajını verdi. Başdeğirmen, “Bugünden itibaren Isparta’ya hizmet var. Şeffaf bir belediye göreceksiniz. Ispartamın güzel insanlarının daha mutlu, daha huzurlu ve refah içinde yaşaması için çıktığımız bu yolda herkese açık, işini bilen ve memleketimizi ileriye taşıyacak bir yönetim anlayışı ile hizmetlerimize başlıyoruz. Bize oy veren-vermeyen herkesin belediye başkanıyız” diye konuştu.

İlk meclis toplantısı

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilk meclis toplantısında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Isparta için ‘muhalefet-iktidar’ ayrımı yapılmayacağının sözünü veren Başdeğirmen, ‘geçmişe takılı kalmayacağız, geleceğe odaklanacağız’ dedi.

Meclis kararıyla

İlk icraat

Isparta Belediye Meclisi’nin kararı ile Isparta il sınırları içerisinde (ilçeler dahil) cenaze taşıma hizmetleri ücretsiz hale getirildi.

16 Nisan 2019

Vali Seymenoğlu’nu ziyaret

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Meclisi’nin AK Parti, MHP ve İYİ Parti grubu üyeleriyle birlikte Vali Ömer Seymenoğlu’na ziyarette bulundu, Isparta için birlik ve beraberlik mesajları verdi.

20 Nisan 2019

Belediye ve İl Özel idaresi el ele

İl Özel İdaresi’nin karar organı İl Genel Meclisi’nin Yeni Başkanı Serkan Keskin’in Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ziyaretinde Isparta için işbirliği ve dayanışma mesajları verildi.

22 Nisan 2019

Katılımcı belediyecilik anlayışı

Yeni Otogar inşaatını

İlk kez gördüler

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in isteği üzerine Otogar esnafına Çünür’deki yeni otogar inşaatı gezdirildi.

Belediye’den çocuk şenliği

Çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya kutladı

24 Nisan 2019

Kavşak projeleri

için ilk adım

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim döneminde halka taahhüt ettiği ulaşım ve karayolu  projelerinin gerçekleşmesi için çalışmalara başlandı. Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü’nde Isparta’da uygulanacak projelerle ilgili ilk toplantı yapıldı, önemli kararlar alındı.

30 Nisan 2019

Yollarda yeni kasisler

Isparta’da araçlara zarar veren ve herkesin şikayet ettiği yavaşlatma kasisleri değiştirildi. Yerine modern şehirlerde olduğu gibi yumuşak geçişli yavaşlatma kasisleri yapıldı.

1 Mayıs 2019

Cumhurbaşkanımızdan

Isparta’ya destek sözü

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan,AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda Milletvekilimiz Recep Özel ile Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile yaptığı baş başa görüşmede Isparta için hazırlanacak her projeye finansal anlamda destek verileceğini söyledi.

3 Mayıs 2019

Sosyal konut müjdesi

Isparta Belediyesi, TOKİ üzerinden sosyal konut inşası için mücavir saha içerisinde 4 ayrı yer belirledi. Başkan Başdeğirmen, Emekliler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaretinde ‘Isparta için 5 bin sosyal konut’ sözünü yeniledi.

6 Mayıs 2019

Gönül Sofrası

Isparta Belediyesi, Ramazan Ayı’nda birlik ve beraberliğin sağlanması ile Ramazan Ayı maneviyatının en yüksek derecede hissedilmesi amacıyla Ulu Camii meydanında 2500 kişilik iftar çadırı kurdu.

Ramazan Sokağı

Isparta’da uzun yıllar aradan sonra ilk kez Ramazan Ayı etkinlikleri düzenlendi. Isparta’nın tarihi sokaklarının farkındalığının artırılması amacıyla Ramazan Sokağı etkinlileri Damgacı Sokak’ta gerçekleştirildi. Tarihi sokaklarda esnaf stantları ve çocuk eğlence mekanları oluşturuldu.

6 Mayıs 2019

Belediyede 3 yeni

müdürlük kuruldu

Isparta Belediyesi, meclis kararıyla şehrin ulaşım ve trafik sorunlarına gerçekçi çözümler bulmak amacıyla Ulaştırma Müdürlüğü, gençlere spor alışkanlığının kazandırılması ve spor tesisleri yatırımı için Gençlik ve Spor Müdürlüğü, istimlak sorunlarının hızlı çözümü için de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kurdu.

7 Mayıs 2019

ITKM’de önemli gelişmeler

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın kanayan yarası haline gelen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi’nin çözümüne yönelik çalışmalarında sonuca ulaştı. Göreve geldikten sonra 4 kez TMSF’nin atağı kayyum heyeti ile görüşen Başdeğirmen, yüklenici firmayı ITKM’de inşaatın camiden başlanılmasına ikna etti.

13 Mayıs 2019

ITKM Camii inşaatına başlandı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ITKM yüklenici firmasını yönetem kayyum heyeti ile yaptığı görüşmelerin ışığında yapılan anlaşma kapsamında yarım kalan caminin inşaatına başlandı.

Meclise bilgilendirme

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti, MHP ve İyi Parti Belediye Meclis grubu üyelerini ITKM inşaat alanı ile camiyi gezdirdi, bilgilendirme yaptı.

14 Mayıs 2019

20 yıllık sorun

41 günde çözüldü

TARİHİ GÜN

TMSF Başkanı Isparta’da

ITKM inşaatını gezmek, Isparta Belediyesi ile görüşme yapmak için Isparta’ya gelen TMSF Başkanı Muhittin Gülal, basın toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu.

17 Mayıs 2019

Eski mahallelerde

doğalgaz sorunu çözüldü

Isparta Belediyesi, imar sorunları nedeniyle doğalgaz götürülemeyen mahallelerin ve sokakların sorununu çözdü. Torosgaz, yeni yatırım sezonunu Dere Mahallesi’nden başlattı.

20 Mayıs 2019

Isparta Belediyesi, Ankara’dan

İlk desteği aldı

Isparta’ya enerji yatırımı

Isparta Belediyesi Ankara'dan ilk desteğini aldı. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Avrupa Birliği kaynaklarıyla yürüttüğü ‘Enerji Sektörü İPA Projeleri’ kapsamına Isparta'da alındı. Bakanlık, Isparta'da yapılacak 1 megavatlık enerji santraline yüzde 85 oranında hibe destek verecek.

21 Mayıs 2019

Şehir Hastanesi üst geçit

İhalesi yapıldı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçim dönemi projeleri arasında yer alan Şehir Hastanesi yaya üst geçidi için Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan ihale süreci tamamlandı. Üst geçit yürüyen merdivenli ve asansörlü olacak.

24 Mayıs 2019

Mehmet Akif Ersoy

Gençlik Merkezi, bağımlılıkla

mücadele için kullanılacak

Isparta Belediyesi, Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi ile işbirliğinde Isparta’da alkol ve madde bağımlılığı ile savaş için Yeşilay Danışmanlık Merkezi kuruyor. YEDAM Projesi için atıl duran Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi, meclis kararıyla Yeşilay’a tahsis edildi.

30 Mayıs 2019

Nostaljik kartpostal kampanyası

Isparta Belediyesi, PTT ile işbirliğinde nostaljik bir kampanyaya imza attı. Belediye, eskiden olduğu gibi bayramların kartpostalla kutlanması için Isparta’yı tanıtan kartpostallar bastırdı, PTT’den pul satın aldı. Vatandaşlar sevdiklerine ücretsiz olarak bayram kartpostalı gönderdi.

31 Mayıs 2019

22 yıl aradan sonra ITKM Pazar Camii

adı ile yeniden ibadete açıldı

Halk Pazarı Projesi nedeniyle 22 yıl önce yıkılan Kasaplar Çarşısı içerisindeki Pazar Camii, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi içerisinde yeni haliyle ibadete açıldı. Belediye, caminin ibadete açılması dolayısıyla özel program yaptı, cemaate sahur ikramında bulundu.

Belediye Başkanı Başdeğirmen:

Cami ile başladık

ITKM’yi bitireceğiz

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “bu inşaatın bitirilmesi noktasında çalışmalar içerisindeyiz. Allah inşallah bunda da muvaffak kılar ve bu güzelliği, açılışımızdaki bu coşkuyu alışveriş merkezinin açılışında da yaşarız” diye konuştu.

4 Haziran 2019

Tek bayramlaşma

ortak bayramlaşma

Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ticaret Borsası ortak bayramlaşma programı Bayramın 1.günü IYAŞ Park Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Isparta, uzun yıllar aradan sonra ilk kez böylesine bir birlik ve beraberliğe tanık oldu.

10 Haziran 2019

ITKM protokolü

mecliste belirlenecek

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yüklenici firma ile yapılacak ITKM yapım protokolü şartlarının belirlenmesini meclise bıraktı. Başkanlık makamı teklifi ile meclis gündemine ‘ITKM Protokol şartlarının belirlenmesi’ maddesi eklendi.

12 Haziran 2019

Gökkubbe’de dolu dolu 5 gün

2. Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuarı

2. Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuarı ve 5.Dünya Güzel Koku Günü açılışı Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Gül, gül ürünleri ve kozmetik sektörü temsilcilerinin, alıcı firmalarla bağlantı kurduğu fuarda konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye olarak şehrin ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Başdeğirmen, “Amacımız vatandaşımızın huzuru, mutluluğu ve refah düzeyinin artmasının yanında ekonomisinin de güçlenmesi için elimizden gelen ne varsa çok daha fazlasını yapabilmektir” dedi.

19 Haziran 2019

Ortak akıl hareketi

Isparta Belediyesi şehri 2024 yılına en iyi şekilde ulaştıracak tarihinin en kapsamlı stratejik planını şehrin tüm kesimleriyle beraber ortak akılla hazırlamak için kolları sıvadı ve belediye personeliyle birlikte strateji toplantılarına başladı. “Hep Beraber Isparta’yız, Fikrini Söyle Şehrine Yön Ver”, “Ben Başkan Olsam” sloganlarıyla seçim zamanı yola çıkan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ortak akılla Isparta’yı yönetmek için ilk büyük adımını atıyor. “Geleceğin Şehri Isparta” vizyonuyla yola çıkan Isparta Belediyesinin 2024 yılına kadar yapacağı çalışmaların yol haritasının belirleneceği çalışmaya; bilimsel anketlerle, vatandaşlar, meslek odaları, STK’lar ve tüm resmi kurumlar ortak akılla şekil verecek. Stratejik Plan ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak ve eylül ayı Belediye Meclisi Toplantısına sunulacak. Plan için ilk adım belediye personelinin fikirlerinin ve önerilerinin alınmasıyla atıldı.

21 Haziran 2019

İstanbul’da gülümüzü tanıttık

Gülhane Parkı yanında bulunan İstanbul Arkeoloji Müzesi etkinlikleri çerçevesinde Gül yolu, imbikte gül damıtma, içilebilir gül suyu seromonisi, Osmanlı gül şerbeti ikramı ve tüm konukların üzerine yağan gülle, pembeye büründü ve müze buram buram gül koktu.

Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül’ün kurduğu Koku Kültürü Derneği ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri iş birliğinde, Koku dünyasının girişimci iş kadınlarından olan Fiolas’ın sponsorluğunda gerçekleşen açılışa Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri ERSOY ‘un eşi Pervin ERSOY ve Bakan Yardımcısı Özgül Özkan YAVUZ, Isparta Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN ve İstanbul bürokrasisi ve birçok ünlü isim katıldı. Başkan BAŞDEĞİRMEN açılış konuşmasında Türkiye’nin Gülü Isparta’yı ve gül turizmini anlattı.

 

DİĞER HABERLER