BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'E 7,5 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN'E 7,5 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ

14 Eylül 2020 Pazartesi 10:17

Isparta Belediye Meclisi’nin Eylül ayı son toplantısında cadde ve sokaklarda asfalt çalışmaları için bitüm sıcak asfalt ile asfalt malzemesi alımı için İller Bankasından 7.5 milyon liralık borçlanma talebi görüşüldü.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda cadde ve sokaklarda kullanılacak olan bitüm asfalt ime asfalt malzemesi için İller Bankasından 7.5 milyon liralık borçlanma talebi görüşüldü.

Borçlanma talebi ile ilgili komisyonun yaptığı çalışmayı aktaran Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Fahretdin Gözgün, 7,5 milyon liralık borçlanmayı uygun gördüklerini açıkladı.

            Isparta belediyesi olarak belediye sınırlarımız içerisinde halkımıza daha iyi bir hizmet verebilmek yollarımızın İSG ve trafik kurallarına göre daha kullanılabilir hale getirmek şehrimizi yaşanabilir kent sıralamasında ilk sıralardaki yerini korumak için şehir içi mahallelerimizdeki eskimiş yıpranmış olan asfaltların son teknolojiye göre yenilenmesi gerekmektedir. Bu nedenle yollarımızın yeniden asfaltlanması için ihtiyacımız olan bütüm bedelinin nakit olarak Tüpraş hesaplarına yatırılması 7,5 milyon TL iller bankasına borçlanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur.  

MHP Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Göker, uygun faizli kredi talebine şerh koymadıklarını açıkladı. Şerh koymadıkları için MHP grubuna teşekkür eden Başkan Başdeğirmen de “bu işlerde devamlılık esastır. Bizde 2018 yılından gelen asfalt malzemelerinin parasını ödüyoruz” dedi.

            Daha önce de borçlanma yetkisi istenilmişti 30 milyonluk ama bu kullanılacak kredinin düşük miktarda olduğunu ve ödemesinin güzel olduğunu söylediler bizlerde teknik olarak daha önceki 30 milyonu bozup bunun üzerine ilave edebilir miydik ama bu kredi sadece 7,5 milyonla sınırlıymış ondan dolayı sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. Daha önceki borçlanmalara red verilmiş olmasına rağmen bizler 7,5 Milyona şerh koymadık evet diyoruz ve inşallah iyi yerlerde kullanılsın.    

Yapılan konuşmaların ardından borçlanma talebi oybirliği ile kabul edildi.

DİĞER HABERLER