BAŞKAN GÜNAYDINA TEPKİ !

BAŞKAN GÜNAYDINA TEPKİ !

12 Ağustos 2016 Cuma 00:55

ISPARTA eski Belediye Başkanı merhum Hasan Balaman’ın eşi Havva Balaman, katıldığı televizyon programında eşine hakaretten yağdıran mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a tepki gösterdi.

İŞTE HAVVA BALAMAN’IN AÇIKLAMASI

Isparta Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın, eşim merhum belediye eski başkan. Hasan Balaman hakkında 05.08.2016 tarihinde yerel medyada yayınlanan "Ne var ne yok" isimli programda ve aynı haber sitesinde"Buraya bir zaman Isparta'yı soyması, soydurması için bir Balaman getirildi" şeklinde açıklama yapmıştır.

10.04.2016 tarihinde elim bir trafik kazasında daha yeni umre ziyaretinden gelen eşimi kaybettik. Aile olarak acımız çok büyük olup kaderi ilahi olarak Allah' a sığmıyoruz. Allah, dost düşman herkesi böyle elim kazalardan korusun.

Belediye başkanının, daha yeni hakkın rahmetine kavuşmuş eşim hakkındaki suç teşkil eden bu açıklamasın, zamanlama olarak çok manidar bulmaktayız. Belediye başkanı söz konusu bu açıklama ile, "eşime hırsızlık yapmak için gönderildiğini, hırsızlık yaptığını" açıkça ima etmiştir.

Bilindiği üzere ülkemiz 15.07.2016 tarihinde FETÖ Terör Örgütü ve destekçileri tarafından kanlı bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Bu kanlı darbe girişiminde birçok şehidimiz ve gazimiz vardır. Hainler tarafındandemokrasi yoluyla halkımız tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize,devletimize darbe yapılmak istenmiştir. Bu darbe girişimine neden olan hainterör

örgütünü ve destekçilerini nefretle ve kinle lanet ediyoruz.Bu darbe girişimi nedeniyle şehitlerimiz ve

gazilerimiz nedeniyle acımız bizim aile olarak yaşadığımız acıdan daha büyüktür.

Belediye başkanının, Belediye eski Başkanı merhum eşim Hasan Balaman hakkındaki sözlerini gerçeği yansıtmaması, hakaret teşkil etmesi,nezaket dışı olması ve gayri ahlaki olması nedeniyle kınıyorum. Eşim Isparta’ya hizmet etmek için sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat gönderilmiş ve belediye başkanlığı döneminde Isparta' ya önemli hizmetler sunmuştur. Yapılan projelerde ve temizlikte şehrimiz çağ atlatılmıştır. Bu yapılan hizmetleri şehrimiz sakinleri zaten takdir etmektedir. Eşim hakkında belediye başkanlığı döneminde hırsızlık ve yolsuzluk yaptığı iddiasıyla ilgili hakkında hiçbir dava bile açılmamıştır. Mevcut belediye başkanından takdir görme gibi bir beklentimiz de yoktur.

FETÖ Terör örgütünden ilk darbe yiyen kişi merhum esimdir.Daha 2007 yılında eşime kumpas kurulmuş dönemin Zaman Gazetesi muhabiri ve temsilcisi tarafından haksız yere suçlanarak sahte raporlarla eşime ceza verdirilmiştir. Bu kumpasla ilgili soruşturmalar halen devam etmekte olup bazı kumpaslarla ilgili ilgililer hakkında FÖTÖ terör örgütü üyeliğinden davalar açılmıştır.

Biz aile olarak Isparta Belediye Başkanlık makamına saygımız vardır ancak bu makamı işgal eden kişiye karşı bu mesnetsiz, nezaket dışı ve yıpratma amaçlı açıklamalar nedeniyle hiçbir saygımız bulunmamaktadır.

Belediye başkanının darbe girişiminin üzerinden 20 gün geçtikten ve Belediye operasyonunu yapan dönemin Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki GÜRKAN' in tutuklanması üzerine yaptığı bu açıklamaları manidar bulduğumuzdan aşağıda belirttiğimiz soruları cevaplamasını istiyoruz.

1-     Belediye başkanı darbe girişiminin yapıldığı 15.07.2016 tarihinde ve devamında 4 gün boyunca niye sessiz kalmış ve belediye başkanı olarak bir açıklama yapmamıştır, darbe girişiminin sonuçlanmasını mı beklemiştir?

2-)Isparta Emniyet Eski Müdürü Ahmet Zeki GÜRKAN, belediyeye yapılan operasyonda belediye başkanını kurtarmış mıdır, korumuşmu dur, yardım etmiş midir?

3-)Belediye başkanı, Isparta Emniyet Eski Müdürü Ahmet Zeki GÜRKAN'nın tutuklanmasından önce sessiz kalarak niye açıklama yapmamış,tutuklanmasından sonra niye böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiştir,aralarında bir menfaat ilişkisi mi vardır?

4-)17-25 Aralık Sürecinden sonra, yerel seçimler öncesi Fetullah Terör Örgütünün Yurt inşaatlarının temellerini bizzat Başkan Günaydın kendi elleriyle atmışmıdır, atmamışmıdır? Bu temel atma törenlerinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Devlet Büyüklerine hakaretler edilmişmidir? Edilmemişmidir?

Eşim hakkında mesnetsiz, yaralayıcı ve küçük düşürücü açıklamalar yapılmaya devam edildiği takdirde belediye başkanına karşı sorularımız devam edecektir.

Bu talihsiz ve aynı zamanda suç teşkil eden açıklama nedeniyle ayrıca suç duyurusunda da bulunacağız.

Kamuoyuna saygı ile sunarız.

Havva BALAMAN

Isparta Belediye Eski Başkanı Hasan BALAMAN' in Eşi

DİĞER HABERLER